Raluca Abrihan

: Compania IT chineza Xiaomi mizeaza pe un startup producator de biciclete pliabile inteligente

Imagine principala
VIDEO: Compania IT chineza Xiaomi mizeaza pe un startup producator de biciclete pliabile inteligente
​Yunmake, un startup producator de biciclete pliabile  inteligente a primit o prima runda de fianantare de circa 1,6 milioane de dolari din partea unui consortiu de firme condus de Shunwei Capital, fond de investitii controlat de companie chineza de tehnologie, Xiaomi.

Printre finantatorii care au mai contribut la aceasta runda de investitii se numara: Foxconn, Qualcomm, ZhenFund, Ricebank, and Yinxinggu Capital, scire techcrunch.com.

Yunmake produce biciclete electrice pliabile care functioneaza cu ajutorul unor baterii si sunt conectate la o aplicatie, dezvoltata tot de startup-ul chinez.

Chiar daca reprezentantii Xiaomi nu au vrut sa ofere detalii despre aceasta finantare, ea nu este o surpriza avand in vedere ca producatorul IT nu se afla la prima investitie de acest gen. Din dorinta de a demonstra ca nu este doar un producator de telefoane mobile (chiar daca pe aceasta piata a reusit sa detroneze Samsung, in China), Xiaomi a mai investit de-a lungul vremii in dispozitive precum: Yi Action Camera (camere video subacvatice asemanatoare cu cele produse de GoPro), bratari fitness inteligente, purificatoare inteligente de aer, televizoare smart, iar lista poate continua. Astfe, producatorul chinez atrage atentia ca strategia sa este de a se pozitiona ca fiind o companie dedicata produselor Internet of Things (dispozitive interconectate). Majoritatea acestor produse ruleaza sistemul de operare MIUI, varianta Android a Xiaomi. Iar, recent, compania chineza a cumparat si o parte din actionariatul producatorului de scutere Segway.
 
Prima bicicleta electrica pliabila lansata de Yunmake, denumita Yunbike, cantareste 16 kilograme, are o baterie de 36v, 6,6AH, care are nevoie de 4 ore pentru o incarcare completa si are o autonomie de 30 kilometri, poate prinde o viteza de 40 de km/ora, iar viteza este afisata pe un mic ecran LED de care dispune bicicleta.

Aplicatia bicicletei ajuta la monitorizarea vitezei, distantei parcurse, a bateriei si la controlul luminilor bicicletei. De asemenea, prin intermediul ei poti intra in contact cu alti biciclisti care utilizeaza aplicatia.

Yunmake a fost lansat in 2013 de un grup de studenti de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou.
 
Banii obtinuti din aceasta runda de finantare vor fi folositi pentru a lansa productia in serie a bicicletelor, marketing si dezvoltarea produselor, potrivit lui Qiu Yiwu, CEO si cofondator al startup-ului, care, in trecut, a mai lucrat pentru companii precum Alibaba. De altfel, Yunmake  a anuntat lansarea unui nou model de biciclete in aceasta luna.

Xiaomi s-a infiintat in 2010, "creierul" companiei fiind Lei Jun, un afacerist de 46 de ani care este supranumit de admiratorii sai "Steve Jobs al Chinei". Alaturi de Jack Ma, seful gigantului Alibaba, Lei Jun este cel mai ambitios magnat din IT-ul chinez. Lei Jun are o avere estimata la 14 miliarde de dolari si se afla pe locul cinci in randul miliardarilor chinezi.Surse: techcrunch.com si technode.com
Parallax

Vizualizari
67
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri