Raluca Abrihan

Programul dedicat startup-urilor din tehnlogie, How to Web Startup Spotlight, deschide o noua runda de aplicatii si ofera premii de 20.000 de dolari

Imagine principala
Programul dedicat startup-urilor din tehnlogie, How to Web Startup Spotlight, deschide o noua runda de aplicatii si ofera premii de 20.000 de dolari
A fost lansata cea de a patra editie a programului de mentorat Startup Spotlight. Acesta se adreseaza startup-urilor care au mai putin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului si nu au ridicat finantari mai mari de 500.000 euro pana in prezent. Aplicatiile sunt deschise pana vineri, 30 octombrie si au fost puse la bataie premii in valoare totala de 20.000 de dolari.

Anul acesta Startup Spotlight va aduce impreuna 32 de startup-uri tech care dezvolta produse cu potential disruptiv la nivel global, anunta organizatorii programului.

"Dintre companiile care au incheiat un deal ca urmare directa a participarii in program, 12% au primit o investitie de tip Venture Capital, 34% au fost acceptate intr-un program de accelerare cunoscut la nivel international, 27% au incheiat un parteneriat strategic, iar restul de 27% au gasit un mentor sau advisor", arata Startup Spotlight.

Printre absolventii programului se numara: Incrediblue, startup care a incheiat o runda de investitii Serie A condusa de Connect Ventures; MavenHut, companie care a facut recent cel mai mare exit din industria de gaming romaneasca, vanzand drepturile pentru Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena catre RockYou; sau Axosuits, creatorii unui exoschelet medical pentru persoanele cu dizabilitati, acum in teste clinice.

Printre investitorii pe care echipele vor avea ocazia sa ii intalneasca la Startup Spotlight in sesiuni de mentorat unu la unu se numara Max Kelly (Managing Director, TechStars London), Carlos Espinal (Partener, Seedcamp), Alan Clayton (Roaming Mentor, SOS Ventures, organizatorii programului de accelerare hardware HAX), Rune Theill (Co-Fondator, Rockstart Accelerator) sau Cedric Maloux (Managing Director, Startup Yard).

Startup Spotlight este un eveniment dezvoltat in parteneriat cu IXIA, cu sustinerea Telekom Romania, Bitdefender, CyberGhost, Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei in Romania, Mozilla si Okapi Studio, si va avea loc pe 25 - 27 noiembrie in Bucuresti. Participarea in program este gratuita, iar startup-urile pot sa aplice online pana vineri, 30 octombrie. Finalistii vor fi selectionati de un juriu de specialitate si vor fi anuntati joi, 5 noiembrie.

Startup Spotlight se desfasoara in paralel cu How to Web Conference 2015.
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri