Raluca Abrihan

Cinci startup-uri romanesti lupta pentru 150.000 de euro la INCESe Accelerator, dedicat companiilor in domeniul energiei

Imagine principala
Cinci startup-uri romanesti lupta pentru 150.000 de euro la INCESe Accelerator, dedicat companiilor in domeniul energiei
INCENSe (INternet Cleantech ENablers Spark), accelerator pentru afacerile din domeniul energiilor curate si energiei, co-finantat de Comisia Europeana in cadrul programului FIWARE Accelerate, a inchis cea de-a doua sesiune de inscrieri, cu cu un total de 257 de aplicatii din Europa si Israel, dintre care 5 din Romania. Mai bine de jumatate din startup-urile inscrise sunt din Spania si Italia.

INCENSe a fost lansat de Enel, Endesa, Accelerace si FundingBox, cu scopul de a incuraja inovarea si ocuparea fortei de munca high-tech in sectorul energetic european, prin accelerarea punerii in aplicare a tehnologiilor curate.

In luna octombrie a fost deschis procesul de evaluare al startup-urilor inscrise, proces care se va incheia in luna decembrie a acestui an si va include o zi in care finalistii isi vor prezenta proiectele. Vor fi selectati pana la 28 de castigatori.

Startup-urile castigatoare vor fi sprijinite si accelerate cu un ajutor nerambursabil de pana la 150.000 de euro cash fiecare (fara obligatii referitoare la actiuni) si servicii de suport.

Aceste servicii, care vor fi furnizate de catre partenerii INCENSe, includ un program de accelerare de sase luni, sesiuni suplimentare de coaching, workshop-uri adaptate cu privire la programele de finantare europene, posibilitatea de a accesa testari in Spania (orasul inteligent Malaga), Danemarca (orasul laborator din Esbjerg) si Italia, precum si evenimente de brokeraj in care start-up-urile vor putea sa isi prezinte proiectele investitorilor "Business Angel".

In prima runda de selectii au fost alese 14 startup-uri care sunt deja  implicate in programul de accelerare, luand parte in taberele  INCENSe din Roma, care ofera companiilor instruire pe subiecte de afaceri si oportunitati importante de networking.

Cea de a doua sesiune a fost lansata in iunie 2015, iar, de atunci, 257 de proiecte bazate pe FIWARE au depuse pe www.incense-accelerator.com.

Inscrierile au fost clasificate pe urmatoarele categorii: Eficienta energetica & automatizare in casa, Energia regenerabila, Solutii pentru prognoza energiilor regenerabile, Retele inteligente, Stocarea energiei, Solutii avansate de automatizare si diagnostic, e-Mobilitate, Securitate cibernetica si Digitalizarea energiei prin intermediul ICT.

Cu un buget total de aproape opt milioane de euro co-finantat de catre Comisia Europeana, INCENSe este coordonat de Enel.

Alti parteneri sunt filiala spaniola a Enel - Endesa, companie de electricitate din Spania, Accelerace (Danemarca), accelerator din Scandinavia, care are experienta in dezvoltarea startup-urilor si in lucrul cu energia de generatie viitoare si cu produse si servicii digitale, si FundingBox Accelerator (Polonia), platforma de finantare publica la nivel mondial pentru startup-uri si cercetatori.

Programul accelerator FIWARE este cea de-a treia faza a programului Future Internet Public Private Partnership (FI-PPP), care a fost lansat de Comisia Europeana in 2011. Programul FI-PPP a implicat companii  europene din domeniul tehnologiei in dezvoltarea unei platforme online tehnologice gratuite (FIWARE), cu un buget de 400 de milioane de euro pentru primele doua faze. A treia faza, care va avea un buget de 80 milioane de euro, urmareste sa ofere produselor si serviciilor bazate pe aceste tehnologii acces in piata prin sprijinirea IMM-urilor si intreprinzatorilor web, accelerand o noua generatie de start-up-uri europene si incurajand ocuparii fortei de munca high-tech.

Vezi aici ghidul aplicantilor pentru INCENSe Accelerator
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Pentru autoarea articolului Corect se scrie "start-upurile" nu startup-urile.La singular se scrie "START-UP".Eu nu stiu de ce nu va lasati voi de ENGLEZISME si sa scrieti ROMANESTE ca traiti in Romania.Mai iti dau ceva exemple: "Pick-Up" "Hook-Up" .Asa ca lasati voi engleza si scrieti romaneste.

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri