Raluca Abrihan

Un altfel de program de accelerare: Seed For Tech cauta startup-uri partenere si ofera finantari de 50.000 de euro

Imagine principala
Un altfel de program de accelerare: Seed For Tech cauta startup-uri partenere si ofera finantari de 50.000 de euro
​Seed For Tech a lansat recent, la Cluj, un program de investitii si dezvoltare de produs prin care cauta parteneri de afaceri, antreprenori care au idei de startup-uri, carora le ofera echipa de dezvoltare software si finantari de pana la 50.000 de euro.

Inscrierile au inceput, iar prima etapa a programului dureaza circa 2 luni in care echipa Seed For Tech lucreaza cu fondatorii startup-urilor in construirea unui plan de afaceri, cercetarea de piata, analiza consumatorilor, planificarea dezvoltarii produsului ("problem-solution fit"). “In aceasta perioada, Seed For Tech acopera costurile necesare derularii activitatilor, pana in 3 000 de euro, iar la sfarsit, luam o decizie de investitie si parteneriat pe termen lung. In acest caz intram in faza a doua de dezvoltare a produsului software si lansarea acestuia, cu scopul de a ajunge la 'product-market fit'”, explica Mircea Vadan, investment manager Speed For Tech.

Cea de a doua etapa poate dura pana la 1 an, perioada in care se face promovare startup-ului si au loc activitati de dezvoltare a business-ului pentru a crea o baza de clienti. “Odata acestea realizate, putem intra a faza de scalare, crestere a business-ului si lansarea pe piete mai mari”, mai spune Mircea Vadan.

S-au inscris pana acum peste 50 de startup-uri, 4 dintre acestea au intrat in prima etapa de dezvoltare, iar unul dintre ele a fost selectat pentru a trece in cea de a doua etapa. Aceasta prima investitie va fi anunta in urmatoarele 3 saptamani, dar, potrivit organizatorilor, este vorba de un startup in domeniul constructiilor, un marketplace, care ii ajuta pe cei care doresc sa contruiasca sa treaca mai usor prin procesul de a gasi constructorii.

Citeste si: Patru pre-acceleratoare de afaceri active in Romania. Cum te poti folosi de ele daca ai o idee de start-up


“Focusul nostru este pe startup-uri B2B, SaaS. De exemplu, platforme care imbunatesc procesele de HR si recrutare in companii, care vin sa automatizeze sau sa faca mai transparent o parte din aceste procese. O atentie deosebita dam si ideilor de produse ce ajuta in procesul de business development si marketing pentru IMM-uri. Ne intereseaza si marketplace-urile pe nise inca ne-exploatate la nivel regional, unde nu exista jucatori mari care sa se fi pozitionat clar pe piata”, mai spune Mircea Vadan.

Fiecare startup este evaluat imediat dupa inscrierea in program si nu exista un calendar care sa limiteze perioda de inscriere.

Seed For Tech este finantat de compania IT din Cluj, Fortech. Pentru acest an programul a planificat doua investitii de cate 50.000 de euro, iar pentru 2016 bugetul este similar.

“Totodata, acum, lucram la formarea unei retele de posibili investitori locali, dar si din Europa alaturi de care am dori sa co-investim in startup-uri, daca, bineinteles, exista interes din partea lor pentru startup-urile respective”, arata reprezentantul Seed For Tech.
Parallax

Vizualizari
40
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri