Claudiu Zamfir

DOCUMENT Iar s-a schimbat Ghidul pentru fondurile europene pe IT. Pierzi la sustenabilitatea financiara

Imagine principala
DOCUMENT Iar s-a schimbat Ghidul pentru fondurile europene pe IT. Pierzi la sustenabilitatea financiara
Autoritatile romane au schimbat din nou Ghidul solicitantului prin care firmele pot accesa finantari de pana la 3,24 milioane de lei in Programul Operational Competitivitate, Axa 2, tehnologia informatiei si comunicatii, iar una dintre modificari scade ponderea sustenabilitatii financciare a proiectului la evaluarea tehnico-economica.

In noul ghid, grila de evaluare tehnico-economica a proiectelor puncteaza cu 3 puncte sustenabilitatea financiara a investitiei (rentabilitatea investitiei). In forma anterioara a ghidului, acest indicator avea 5 puncte.

Rentabilitatea investitiei se refera la profitul din exploatare mediu pe 3 ani dupa finalizarea proiectului.

Noua forma a ghidului a fost publicata marti de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, din cadrul Ministerului Societatii Informationale. Tot marti, ministerul a anuntat ca a mai amanat cu o luna, pana pe 2 noiembrie, deschiderea apelului de proiecte pentru banii europeni din Axa a II-a, IT&C a Programului Operational Competitivitate (POC) 2014-2020.

Aceasta este a doua amanare a acestui apel. Initial, Ministerul Fondurilor Europene programase inceperea primirii de proiecte de la firme pe 24 august.

"Data de începere a depunerii propunerilor de proiecte a fost amânată la solicitarea potențialilor beneficiari, care au venit și cu propuneri de modificare a ghidului solicitantului. Ministerul Societății Informaționale - Organismul Intermediar pentru Societatea Informațională a operat amânarea termenului și modificarea Ghidului cu avizul Direcției Generale Programe Competitivitate (din cadrul MFE)", a precizat, pentru StartupCafe, Ministerul Fondurilor Europene.

Resurse utile:

Descarca de AICI noul Ghid al solicitantului pentru firmele IT&C

Descarca de AICI analiza comparativa cu schimbarile de ghid
Parallax

Vizualizari
21
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri