Raluca Abrihan

Google Capital investeste 32,5 milioane de dolari intr-un startup de asigurari de sanatate

Imagine principala
Google Capital investeste 32,5 milioane de dolari intr-un startup de asigurari de sanatate
​Google Capital a investit 32,5 milioane de dolari in Oscar Health Insurance Corp, un startup care activeaza in domeniul asigurarilor de sanatate, lansat pe piata in urma cu trei ani si evaluat dupa acordarea acestei finantari la o valoare de 1,75 miliarde de dolari.

Oscar Health Insurance Corp a primit, pana in prezent, finantari de circa 350 de milioane de dolari pentru a investi in tehnologie si analiza de date si a-si transforma afacerea intr-un serviciu online. Peste 40.000 de pacienti din New York si  New Jersey (singurele piete in care activeaza compania) si-au facut asigurari la Oscar, iar asiguratorul intentioneaza sa se extinda, la inceputul anului viitor, pe piata din California si Texas, scrie WSJ.com.

Mario Schlosser, co-fondator al companiei a declarat ca unul dintre scopurile companiei este de a incuraja adoptia noilor tehnologii in zona de sanatate. Google, a carui departament de stiinte lucreaza impreuna cu Novartis (companie farmaceutica) la realizarea unor lentile de contact care sa monitorizeze nivelul de glucoza de la nivelul glandei lacrimale, ar putea sa isi distribuie aceste produse prin intermediul Oscar, a mai spus Mario Schlosser.

Clientii companiei de asigurari isi fac asigurarile online, iar spre deosebire de alte companii de asigurare Oscar se axeaza pe persoane fizice si nu pe contractele cu angajatori. Suma medie a unei asigurari anuale la  Oscar Health Insurance este de 5.000 de dolari pe an. Sa te adresezi direct consumatorilor finali poate sa fie o strategie costisitoare pentru ca startup-ul va trebui sa demonstreze ca poate sa vina cu servicii si preturi la nivelul marilor competitori din industrie, sustine Gary Klaxton, vice president al Kaiser Family Foundation.

Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 56,9 milioane de doari si pierderi de 27,5 milioane de dolari. Aceste pierderi au fost de fapt efectul investiilor mari pe care companie le-a facut in dezvoltarea de noi tehnlogii, argumenteaza Schlosser.

Finantarea Oscar este prima investitie pe care o face Google Capital de la anuntul facut de Google, luna trecuta, legat de de lansarea grupului umbrela, Alphabet. Potrivit noii structuri a multinationalei cele doua fonduri de investitii ale companiei Google Capital si Google Ventures vor functiona separat de restul afacerii, dar vor raporta in continuare sefilor Google,  David Drummond, general counsel, si Larry Page, CEO .
Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri