Raluca Abrihan

Deloitte: Procentul celor care vor sa-si deschida o afacere in Romania, in urmatorii 3 ani, cel mai mare din regiune

Imagine principala
Deloitte: Procentul celor care vor sa-si deschida o afacere in Romania, in urmatorii 3 ani, cel mai mare din regiune
​Romania ramane una din cele mai atractive destinatii pentru investitii, iar procentul celor care intentioneaza sa-si deschida o afacere aici, in urmatorii trei ani este cel mai mare din regiune, potrivit datelor Deloitte, prezentate odata cu lansarea editiei din acest an a Central Europe Top 500.

Numarul companiilor romanesti prezente in clasament a crescut fata de anul trecut de la 42 la 46, plasand Romania pe locul al 4-lea, cu o pozitie mai sus fata de 2014. Veniturile totale ale companiilor din Romania au crescut cu aproape 7% pana la 46 miliarde de euro. Prin comparatie, veniturile totale ale tuturor companiilor prezente in Top 500 au scazut cu 1,8% fata de anul trecut, ajungand la 682 miliarde de euro. De asemenea, 30 de companii romanesti au urcat in clasament fata de anul anterior si 8 companii noi au intrat in clasament.

”Statistica arata ca activitatea antreprenoriala s-a intensificat, iar procentul celor care intentioneaza sa-si deschida o afacere in urmatorii trei ani este cel mai mare din regiune. Cu toate acestea, faptul ca in clasament avem doar trei companii romanesti detinute de antreprenori locali este un semn ca disponibilitatea resurselor este inca scazuta si politicile publice nu sunt suficient de incurajatoare pentru asumarea unor riscuri de ordin financiar”, a spus George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania.

”Locul pe care Romania il ocupa in Deloitte CE Top 500 reflecta, in mod cert, gradul de interes al investitorilor, precum si buna sa pozitionare. Cu o crestere microeconomica constanta, Romania se situeaza printre campionii regionali in ceea ce priveste cresterea economica. Este de asteptat ca aceasta evolutie sa continue, dar acest lucru depinde foarte mult de stabilitatea politica, legislativa si fiscala a tarii, care reprezinta elemente-cheie pentru o dezvoltare semnificativa a mediului economic si de afaceri”, a spus Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte Romania.

Industria energiei si a resurselor a contribuit cel mai mult la pozitia Romaniei in clasament, cu venituri cumulate de 18,943 miliarde de euro, urmata de industria de bunuri de larg consum si transporturi cu 13,378 miliarde de euro, industria prelucratoare cu 9,526 miliarde de euro, tehnologie, media si telecomunicatii cu 2,849 miliarde de euro si industria de sanatate cu 1,311 miliarde de euro.

Cea mai mare crestere a inregistrat-o Auchan, care a urcat 217 de locuri pana pe pozitia 237, in timp ce Enel, Oscar Downstream si Interagro nu au mai intrat anul acesta in clasament. In ce priveste actionariatul companiilor romanesti prezente in clasament, cele mai multe sunt multinationale (36) si numai trei reprezinta entitati detinute de antreprenori romani.

Clasamentul Deloitte Central Europe Top 500 este realizat pe baza veniturilor din situatiile financiare individuale si consolidate pe anul fiscal 2014. Editia a IX-a a raportului include cele mai mari companii din cele 18 tari participante din Europa Centrală și Ucraina, după veniturile raportate pentru anul anterior si cele mai mari bănci si companii de asigurare, in functie de valoarea activelor, respectiv a primelor brute subscrise. Clasamentul cuprinde 500 cele mai mari companii, 50 de banci si 50 de companii de asigurare.
Parallax

Vizualizari
20
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri