CZ

Bataie pe fondurile europene pentru cercetare

Imagine principala
Bataie pe fondurile europene pentru cercetare
Beneficiari privati si publici au depus 511 proiecte in valoare totala de 1,7 miliarde de euro, in perioada 27 iunie - 1 septembrie 2015, pentru a fi finantate din fondurile europene disponibile in Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 - cercetare-dezvoltare, a informat, vineri, Ministerul Fondurilor Europene.

Volumul de bani solicitati in 6 apeluri inchise depaseste cu mult sumele disponibile puse la bataie prin acele call-uri, care insumeaza doar 446 milioane de euro.

Firmele mai pot inca sa depuna proiecte de cercetare-dezvoltare pentru proiecte start-up (intreprindere cu vechime de maximum 3 ani in anul depunerii proiectului) si spin-off (intreprinderi care urmeaza sa se infiinteze pe baza unui rezultat obtinut in organizatii de cercetare de drept public), intr-un apel prin care se pun la dispozitie 15 milioane de euro, cu depunere continua pana la finalizarea bugetului alocat. Depunerea se face prin aplicatia electronica de pe site-ul Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica - organism intermediar pentru Axa 1 a POC.

"Faptul ca in aceste prime apeluri s-au primit atat de multe proiecte, cu o valoare totala ridicata, creeaza premisele ca la sfarsitul perioadei de programare 2014-2020 sa obtinem 100% absorbtie pe POC", sustine ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Calendarul viitoarelor depuneri de proiecte poate fi consultat AICI.
Parallax

Vizualizari
51
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri