Claudiu Zamfir

Guvernul intarzie cu o luna si jumatate deschiderea fondurilor UE de 50 de milioane de euro destinate firmelor cu proiecte IT

Imagine principala
Guvernul intarzie cu o luna si jumatate deschiderea fondurilor UE de 50 de milioane de euro destinate firmelor cu proiecte IT
Ministerul Fondurilor Europene va deschide abia pe 1 octombrie 2015 primul apel pentru proiectele firmelor romanesti care au nevoie de finantari din Axa a II-a - tehnologia informatiei si comunicatii (IT&C) a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, a informat, luni, MFE.

Astfel, ministerul amana cu aproape o luna si jumatate lansarea primilor bani europeni pentru proiectele IT din noul program de competitivitate, fata de data de 17 august 2015, anuntata de MFE initial, prin propriul sau Program de lansari de apeluri POC 2014-2020.

De altfel, MFE nu a publicat nici forma finala a Ghidului solicitantului fara de care firmele si alti potentiali beneficiari de fonduri europene nu pot sa-si intocmeasca proiectele prin care sa absoarba banii europeni din Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Desi consultarea publica pentru Ghidul solicitantului s-a incheiat in 7 august, MFE anunta luni ca forma finala a acestui document fundamental va fi publicata pe 20 august 2015.


Calendarul anuntat initial de MFE (fragment)

"Avand in vedere observatiile si comentariile primite in urma celei de-a doua runde de consultare publica a Ghidului solicitantului pentru Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Actiunea 2.2.1- <<Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere>>, desfasurate in perioada 24 iulie - 07 august 2015, care au condus la necesitatea actualizarii prevederilor ghidului pentru beneficiarii privati, Ministerul Fondurilor Europene, prin Directia Generala Programe Competitivitate (DG PC) anunta publicarea ghidului final in data de 20.08.2015, iar data de inceput pentru depunerea cererilor de finantare este 1 octombrie 2015", a explicat Ministerul Fondurilor Europene, intr-un mesaj postat pe site-ul sau oficial, dupa ce StartupCafe a chestionat institutia in legatura cu intarzierea deschiderii sesiunii de finantare.

In perioada 24 iulie - 7 august 2015, Ministerul Fondurilor Europene (prin Autoritatea de Management a Programului Operational Competitivitate 2014-2020 ) si Ministerul pentru Societatea Informationala (prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale) au scos in consultare publica un proiectde Ghid al solicitantului pentru beneficiari privati - Axa Prioritara 2 - Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva.

Potrivit MFE, prin apelul amanat ar fi trebuit sa fie deschisa o linie de finantarede 50 de milioane de euro in total, prin care fiecare proiect eligibil ar fi putut obtine pana la 3,24 milioane lei.

Citeste si:

Calendarul banilor europeni pentru firmele care investesc in IT. Finantari de pana la 3,24 milioane de lei pe proiect in 2015. Descarca proiectul de Ghid al solicitantului

Parallax

Vizualizari
16
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
De altfel MFE nu lucreaza demulta vreme cum ar trebui, daca poate sa impiedice procesul o face cu zel. Impotenta acestor functionari, lipsa lor de calificare, dezinteresul fata de munca sunt reflectate in absortia redusa a fondurilor.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri