CZ

Fonduri UE: Proiecte POS CCE care ratasera finantari pot lua bani europeni prin redistribuire. Ce trebuie sa faca firmele beneficiare

Imagine principala
Fonduri UE: Proiecte POS CCE care ratasera finantari pot lua bani europeni prin redistribuire. Ce trebuie sa faca firmele beneficiare
Firmele care au depus, fara succes, proiecte care sa fie finantate in Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), intr-un apel din anul 2014, vor putea primi bani europeni, prin redistribuirea unor sume identificate recent de Ministerul Fondurilor Europene, a anuntat, luni, MFE, intr-un comunicat remis StartupCafe. Firmele beneficiare trebuie sa urmareasca site-ul Autoritatii de management POS CCE pentru a vedea daca au fost selectate pentru finantari.

Este vorba despre proiectele care au obtinut punctaje de peste 60 de puncte in urma evaluarii, in cadrul Apelului de proiecte nr. 5-2014, aferent Operatiunii 1.1.1 - "Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile" din cadrul Axei prioritare 1 POSCCE (2007-2013) - "Un sistem de productie inovativ si ecoeficient".

Ministerul Fondurilor Europene subliniaza ca, prin Autoritatea de Management POS CCE, va finanta si aceste proiecte.

Intr-o prima etapa au fost acordate finantari proiectelor care aveau un punctaj de cel putin 80 de puncte, iar ulterior, in urma suplimentarii creditelor de angajament, au fost finantate si proiectele cu 78-79 de puncte.

Ministerul Fondurilor Europene a identificat disponibilitati suplimentare, fapt ce permite finantarea tuturor proiectelor aflate pe lista de rezerva, respectiv proiectele care in urma procesului de evaluare si selectie au obtinut punctaj intre 60-77 si care pot fi implementate pana la data de 31.12.2015.

Valoarea totala a asistentei financiare nerambursabile pentru aceste proiecte este de aproximativ 550 milioane lei.

Pe site-ul AM POSCCE va fi disponibila lista proiectelor cu punctaje intre 60-77 puncte, iar Autoritatea de Management va transmite notificari catre toti potentialii beneficiari, care in termen de 3 zile lucratoare de la primirea notificarii trebuie sa informeze Autoritatea de Management daca doresc semnarea contractului de finantare, cu implementarea proiectului in timp util, nu mai tarziu de 31 decembrie 2015, a mentionat sursa citata.

Conform Ghidului Solicitantului, in cadrul acestui apel se pot califica pentru finantare proiectele care intrunesc punctajul minim de calitate (60 puncte).

In cazul in care suma bugetelor proiectelor care depasesc punctajul minim de calitate este mai mare decat bugetul alocat acestui apel de propuneri de proiecte, AM intocmeste o lista de rezerva cu proiectele care intrunesc punctajul minim dar care nu s-au incadrat in limita bugetului disponibil.

Aceste proiecte vor putea fi finantate, in conditiile identificarii ulterioare de catre AM POS CCE a sumelor necesare din economii/ rezilieri sau alte disponibilitati survenite in cadrul POS CCE.

Apelul la care face referire MFE a fost lansat Inregistrarea in 27 octombrie 2014 si a ramas deschis pana in 25 noiembrie 2014.

Operatiunea isi propunea sa sprijine intreprinderile din Romania in scopul cresterii competitivitatii acestora si imbunatatirii potentialului de export.

Pentru aceeasta, prin aceste fonduri se urmarea cresterea cifrei de afaceri a firmei solicitante si a productivitatii muncii, pentru inscrierea acestor intreprinderi in media europeana, cu conditia crearii de noi locuri de munca si mentinerii a celor existente.

Solicitantii eligibili pentru aceasta operatiune erau intreprinderile mici, mijlocii si mari, inregistrate legal in Romania in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale (republicata, cu modificarile si completarile ulterioare) si care isi desfasurau activitatea in Romania.
Parallax

Vizualizari
65
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri