CZ

S-a deschis sistemul online pentru banii din Programul START 2015 pentru firme

Imagine principala
S-a deschis sistemul online pentru banii din Programul START 2015 pentru firme
​Oamenii de afaceri aflati la inceput de drum pot accesa ajutoarele de minimis de la stat de pana la 120.000 de lei prin Programul START 2015, pentru care sistemul online de inscriere s-a deschis, luni, de la ora 10.00 la aceasta adresa web a Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Potrivit sursei citate, sesiunea de inscriere ramane deschisa pana pe 01.07.2015 ora 20.00. 

Antreprenorii sunt asteptati sa se inscrie in program trimitand solicitarea acordului de principiu pentru finantare si planul de afaceri completat, AICI.

Solicitantii trebuie sa completeze atent si fara diacritice. Nu se accepta modificari ulterioare trimiterii formularelor catre operatori, insista Agentia de implementare a pogramelor pentru IMM.

Daca la verificarea dosarului se va constata ca punctajul nu este identic cu cel calculat, dosarul respectiv va fi respins.

Pentru rezolvarea operativa a oricaror probleme legate de inscrierea on-line, soliictantii pot apela telefoanele 021 335 26 20 si 021.336.14.68 sau la numarul de telefon aferent oficiului teritorial de care apartin, din ACEASTA LISTA.

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare  START se doreste a fi un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Programul este implementat de Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (MEIMMMA), prin Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM (DPAIPIMM).

Conform procedurii publicate pe site-ul mentionat, prin program, se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

- Alocatie Financiara Nerambursabila - maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar;
- Contributie proprie - minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2015 este de 20.000.000 lei, din care:

- 18.000.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile si
- 2.000.000 lei la dispozitia Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri pentru cheltuieli aferente serviciilor de redactare a programelor de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii, serviciilor de conducere a programelor si cele complementare acestora, de monitorizare, evaluare si control.

Prin implementarea programului in anul 2015 Guvernul estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 150 de beneficiari.

DESCARCA de aici toate cele 13 anexe si documente necesare inscrierii pentru ajutoarele de minimis START 2015.

Citeste si:

Start la ajutoarele de stat de pana la 120.000 de lei pentru tinerii care fac afaceri. Descarca procedura si modelul planului de afaceri

Parallax

Vizualizari
38
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri