CZ

Tinerii care vor sa inceapa afaceri in IT, asteptati la un program de mentorat si contacte cu investitorii

Imagine principala
Tinerii care vor sa inceapa afaceri in IT, asteptati la un program de mentorat si contacte cu investitorii
Mici firme de IT sau echipe de tineri care vor sa intre in afaceri sunt asteptate sa se inscrie pana pe 29 mai la SprintPoint, un program de pre-accelerare in care tinerii antreprenori vor putea beneficia de sesiuni de mentorat si contacte cu potentiali investitori pentru demararea sau dezvoltare unor afaceri in domeniul tehnologiei informatiei.

Programul, derulat de Startup Transilvania in colaborare cu Cluj HUB, asteapta inscrieri in perioada 13-29 mai 2015, pe site-ul http://sprintpoint.ro .

Echipele sau micile firme IT acceptate vor fi incluse intr-un program de 8 saptamani, incepand din data de 3 iunie 2015, bazat pe activitati diverse de invatare, de la sesiuni de mentorat cu mentori locali si internationali, la aplicarea in echipa a unor metodologii pentru crearea unui model viabil de afacere.

Organizatorii sustin ca vor astfel sa ofere acelor startup-uri din domeniile tehnologiei si al IT-ului cunostiintele, abilitatile dar si motivatia necesara pentru a-si rafina ideea initiala intr-un produs sau serviciu adaptat pietei si nevoilor consumatorilor.

Conditiile de participare presupun existenta unei echipe deja formate, din cadrul careia minim un membru sa aiba cunostiinte tehnice, ideea propusa de startup sa aiba deja forma unui produs sau serviciu, si aceasta solutie sa fie una scalabila la nivel de regiune, tara sau chiar international.

Participarea in program este gratuita, dar echipele care acceseaza finantare, vor ceda catre Startup Transilvania un "seed capital".

Agenda programului alterneaza studiul modelelor de business cu sesiunile de mentorat, exercitiile pentru pitching si participarea la evenimente relevante din domeniile tech si IT. Metodologiile pe care se bazeaza curicula sunt Lean Startup si Business Model Canvas. Activitatile vor avea loc la Cluj HUB si sunt programate de asa natura incat pot participa in program si persoanele care au un loc de munca full time.

La finalul celor 8 saptamani de lucru, echipele vor participa la un eveniment de pitching in fata unui juriu format din mentori nationali si internationali, si vor avea ocazia sa prezinte evolutia ideii lor din cadrul programului SprintPoint. Cele mai bune echipe vor avea ocazia in toamna sa isi continue dezvoltarea in cadrul unui program de accelerare dedicat startup-urilor intr-un stadiu de maturitate mai crescut.

Startup Transilvania spune ca este prima initiativa regionala de informare, educare, colaborare si formare de retele care vizeaza dezvoltarea si finantare de proiecte antreprenoriale din regiunea Transilvania.
Parallax

Vizualizari
33
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Interesanta idee insa ... ... ce fac cei ce vor sa aplice insa au un full-time job in Timisoara , Constanta sau Bucuresti??
poza de profil
. la un moment dat trebuie sa te hotarasti ce vrei.
poza de profil
Mda, Participarea in program este gratuita, dar echipele care acceseaza finantare, vor ceda catre Startup Transilvania un "seed capital".Nu cumva sa vorbim si despre "Startup Transilvania" care acceseaza ideile altora fara nicio jena, conform agendei.
poza de profil
Nu pricep relevanta acestei stiri ... Daca nu e un articol de publicitate, nu pricep de ce e o stire faptul ca o firma din Cluj , incearca sa caute idei cum mentiona un alt comentator mai sus, tot printre firmele din Cluj ... Cu ce ne incanta pe cei din restul tarii sau ce face din asta o stire de prima pagina ?
poza de profil
Afaceri in IT? Ce sa faca tinerii abia iesitzi din facultate?Aplicatzii pt iOS sau pt Android. Sau sa aranjeze cate un site pt comapnii de 2 lei. Cam atat.Doar ce loc au ei pe piatza pt lucruri serioase cand se confrunta cu giganti ca Microsoft, Oracle si SAP.Si asta pot face tinerii doar daca si-au batut capul sa invetze singuri ceva care ar folosi, pt ca in facultatzi nu este creat cadrul ca ei sa deprinda ceva de folos in lumea reala.Daca este vorba de sisteme ERP si de Business Intelligence, tinerii doar asa de capul lor nu pot face lucruri care sa fie si noi si bune in acelasi timp pt ca nu au de unde sa stie ce e necesar in acele domenii decat dupa cativa ani de lucru, iar dupa catziva ani de lucru nu mai sunt asa de tineri...
poza de profil
Este necesară prezența la Cluj pt participare Din păcate pentru cei care au un job full-time în alte localități decât Cluj-Napoca participarea în program ar fi foarte dificilă deoarece pentru rezultate ideale e necesară prezența în minim 85% din activitățile desfășurate. Printre activități se numără sesiuni de mentorat individuale și cu echipa, lucru în echipă, participarea la workshopuri, practicarea pitch-ului și altele.Ne bucură în schimb interesul pe care îl manifestați pentru program și sperăm să beneficiați de oportunități de acest gen și în orașul în care locuiți.
poza de profil
Daca nu te pricepi, nu vorbi "Cluj Hub" nu este o firma, ci o comunitate pe internet.Si, daca cei din Cluj s-au organizat, ce e rau in asta.?Sa vedem si un "Caracal Hub" sau un "Husi Hub", ca nu ar strica!Dar iata ca, cel putin deocamdata, nu am auzit sa fie.
poza de profil
Organizatorii respectă proprietatea intelectuală Bună ziua,Startup Transilvania a creat de la 0 o curiculă pentru acest program, iar orice fel de resursă sau metodologie pe care o folosește în cadrul său e atribuită corespunzător autorilor.Nu tolerăm furtul proprietății intelectuale și cu siguranță nu ne pretăm la așa ceva.Toate informațiile se găsesc transparent pe site-ul programului, sprintpoint.ro. Puteți consulta pagina de termeni și condiții pentru și mai multe detalii.
poza de profil
Este o informație de interes pentru startup-uri SprintPoint nu încearcă să caute idei printre firmele din Cluj, ci să invite startup-urile într-un program gratuit de dezvoltare. Este o informație utilă pentru zona de economie și de startup-uri. Noi dorim ca acest tip de programe să fie disponibile pentru un număr cât mai mare de antreprenori din țară, dar pentru SprintPoint, după cum precizam și mai sus, e necesară prezența pe parcursul celor 8 săptămâni în Cluj-Napoca.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri