CZ

Credite de 20 de milioane de euro pentru IMM-uri, cu dobanda subventionata si garantii europene, in doi ani si jumatate, la o banca din Romania

Imagine principala
Credite de 20 de milioane de euro pentru IMM-uri, cu dobanda subventionata si garantii europene, in doi ani si jumatate, la o banca din Romania
Intreprinderi mici si mijlocii din Romania au luat credite de la ProCredit Bank in valoarea totala de 20 milioane de euro, cu dobanda subventionata si garantii europene, prin instrumentul JEREMIE, din decembrie 2013 pana in prezent, a anuntat, luni, banca.

ProCredit Bank sustine ca a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de peste 10 milioane de euro in moneda europeana si alte 10 milioane de euro acordate in moneda nationala, in perioada mentionata.

Banca estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2015 va acorda credite JEREMIE de aproximativ 12 milioane de euro.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de firmele mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu.

Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobanda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial cofinantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE.

Initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Al doilea acord dintre ProCredit Bank si Fondul European de Investitii, referitor la creditele JEREMIE acordate in lei, a fost incheiat in octombrie 2014, ca parte a programului pentru Competitivitate si Inovare al Uniunii Europene.

Conform Ministerului Fondurilor Europene, Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises (JEREMIE) este o initiativa comuna a Comisiei Europene (Directia Generala Politici Regionale) si a Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.

JEREMIE permite statelor membre si regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare (holding funds) care sa poata finanta IMM-urile intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana.

In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de Fondul European de Investitii (FEI) si este finantata prin POSCCE, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
Parallax

Vizualizari
76
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri