CZ

De ce sa-ti listezi la bursa IMM-ul? Seful BVB: Pentru capitaluri si guvernanta corporativa

Imagine principala
De ce sa-ti listezi la bursa IMM-ul? Seful BVB: Pentru capitaluri si guvernanta corporativa
Intreprinderile mici si mijlocii care reusesc sa se listeze pe burse de valori pot obtine astfel capital, dar si un sistem managerial mai performant bazat pe transparenta si guvernanta corporativa, a declarat directorul Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski, prezent la Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare de la Geneva.

Potrivit unui comunicat de presa emis marti de BVB, Sobolewski a recunoscut, insa, ca sunt putine burse de valori interesate de IMM-uri, avand in vedere gradul de lichiditate scazut pe aceste piete.

"Bursele de valori pot promova si mai mult guvernanta corporativa prin pietele pentru IMM-uri. Pentru bursele de valori este poate dificil sa sprijine pietele pentru IMM-uri, pentru ca astfel de piete sunt mici in termeni de lichiditate; ele reprezinta o provocare dificila pentru cei care vor mai mult. Cu toate acestea, bursele care au decis sa creeze aceste piete au un rol foarte important. Pietele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar ofera capital si, totodata, ceva notabil pentru companiile listate - transparenta, responsabilitate, guvernanta corporativa. Nu exista alt instrument in economie care sa poata aduca aceasta valoare", a afirmat managerul polonez al Bursei de Valori Bucuresti.
Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri