Vlad Barza

BMW a infiintat un accelerator de startup-uri

Imagine principala
BMW a infiintat un accelerator de startup-uri
BMW a anuntat lansarea unui program de sustinere a startup-urilor numit BMW Startup Garage, un "accelerator" destinat celor care vor dezvolte prototipuri auto sau concepte tehnologice ce ar putea fi utilizate de compania germana. Miscarea este una rara in industria europeana, iar BMW insista ca nu vrea inventatori buni, ci echipe bine sudate.

Startup-urile selectate intr-o prima faza vor participa la un program special care va dura cateva luni, programul fiind centrat pe construirea unor prototipuri functionale si a unor aplicatii relevante pentru BMW Group. Companiile cele mai promitatoare vor fi ajutate sa-si construiasca un plan de afaceri si li se vor facilita conexiuni in cadrul grupului

BMW spune ca la program pot aplica mici companii din toata lumea si nu sunt excluse startup-urile din afara industriei auto, conditia fiind insa ca tehnologiile sa poata fi transferate pe aplicatii de inginerie din zona auto.

Cateva conditii trebuie indeplinite, dar se pune accent pe echipa. "Cautam startup-uri bune, nu inventatori buni. Oricine se gandeste sa aplice trebuie sa vina nu doar cu o idee buna, ci si cu o echipa buna. Pana la urma doar o echipa de top poate transforma o idee intr-un succes", spune Matthias Meyer, manager pentru inovatie la BMW.

BMW are si o divzie de venture capital care lucreaza cu tineri antreprenori ce dezvolta solutii de mobilitate urbana ce pot ajunge sa fie implimentate pe masinile sub-marcii i (masinile electrice i3 si i8).

Parallax

Vizualizari
62
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri