Raluca Abrihan

Facebook cumpara o mica firma producatoare de gadgeturi modulare

Imagine principala
VIDEO Facebook cumpara o mica firma producatoare de gadgeturi modulare
Facebook a cumparat startup-ul Nascent Objects, o platforma ce construieste sisteme modulare pe care cumparatorii le pot folosi ulterior pentru a-si construi propriile produse electronice. Aceasta achizitie vine la scurta vreme de la lansarea laboratourlui Building 8, pentru care Facebook este in cautare de o echipa de specialisti hardware.

Nascent Objects este un startup lansat in 2014, care se axeaza pe realizarea de sisteme modulare pentru gadgeturi, folosind in special imprimantele 3D sau diferite componente reconfigurabile, precum camer foto, baterii sau senzori. Consumatorii sunt cei care comanda aceste sisteme pentru ca ulterior sa isi poata crea singuri gadgeturile dorite, noteaza techcrunch.com.

Echipa Nascent se va alatura specialistilor  Building 8, un laborator recent infiintat de Facebook, unde compania america vrea sa construiasca produse revolutionare, pe care le descrie ca fiind “undeva la granita dintre hardware, software si generare de continut”. Acest laborator este condus de Regina Dugan, fosta sefa a echipei de tehnologie avansata a Google. In urma acestei achizitii, ea a postat pe contul sau de Facebook un video cu descrirea: “impreuna sa cream hardware la viteze caracteristice produselor software”.

Printre proiectele hardware in care Facebook investste se numara si dronele Aquila - drone solare cu care va furniza conexiuni la internet locuitorilor din zone izolate. Acestea pot zbura trei luni fara oprire, pot atinge altitudini cuprinse intre 18 si 27 km, iar anvergura aripilor este de 42 de metri. Dronele vor comunica intre ele prin unde laser, iar cu statiile de baza de la sol vor comunica prin semnale radio. 

Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri