Valentin Chitu

Au strâns 200.000 dolari pe internet pentru un inel inteligent care ajută nevăzătorii să folosească smartphone-ul

Imagine principala
Inelul ORII

Un start-up a dezvoltat  un inel inteligent care să ajute persoanele cu deficienţe de vedere să comunice mai uşor, scrie Reuters. Firma din  Hong Kong a strâns deja peste 200.000 de dolari pe platforma de crowdfunding Kickstarter, pentru finanţarea proiectului. 

Inelul ORII este uşor de folosit şi se poate conecta la telefon prin intermediul tehnologiei Bluetooth. Cu ajutorul conducţiei osoase, ce trimite vibraţii prin oase către urechea internă, persoanele cu dizabilităţi se pot folosi de asistenţii virtuali, Siri şi Google Assistant, pentru a realiza apeluri telefonice şi a scrie mesaje.

Gadgetul, creat de Origami Labs, un start-up din Hong Kong, are o funcţie foarte importantă pentru intimitatea utilizatorilor. Informaţia transmisă de inel este auzită doar de persoana care-l foloseşte. Origami Labs este un start-up dedicat tehnologiilor importante ce pot influenţa piaţa pentru binele comun. 

Până în acest moment, Orii a reuşit să adune peste 200.000 de dolari pe platforma de multifinanţare Kickstarter. Primele inele vor fi folosite de utilizatorii beta încă din noiembrie, iar livrarea produselor de serie este programată pentru februarie 2018, promit inițiatorii proeictului.

Între timp, în România a fost lansată aplicaţia Tandem Acces ce oferă ghidare, în staţiile de metrou, persoanelor cu deficienţe de vedere. Aplicaţia a fost creată de un nevăzător, Florin Georgescu, prin intermediul Asociaţiei Tandem, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Orange.

Sursa: Reuters, Kickstarter

Parallax

Vizualizari
283
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri