CZ

Start-up Nation 2017. Ministerul: Imediat după evaluarea dosarelor depuse și în limita resursei financiare rămase, vom organiza o nouă sesiune de înscrieri

Imagine principala
start up nation

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță oficial că, în actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00, însă imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și în limita resursei financiare rămase va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

”Până astăzi au fost depuse aproximativ 9000 de planuri de afaceri” - spune joi ministerul, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Joi, în jurul orei 12.00, pe site-ul oficial aippimm.ro figurau deja peste 10.500 de dosare depuse pentru ajutorul financiar de maximum 200.000 de lei.

Ce mai anunță Ministerul pentru Mediul de Afaceri:

  • Există, însă, un mare număr de potențiali candidați care nu și-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reușit să-și înființeze în timp util noile firme – condiție obligatorie a programului - dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerțului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
  • Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
  • ”Obiectivul nostru esențial este să încurajăm tinerii antreprenori și pentru acest lucru este de bun simț să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declarațiile și atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune...din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur și simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opțiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunța în timp util și care se va desfășura după aceleași reguli ca și actuala sesiune de înscrieri”, explică ministrul Ilan Laufer.
  • Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de 1 713 798.000 lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10 000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017.

Parallax

Vizualizari
3965
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri