Claudiu Zamfir

Înscriere Startup Nation: Precizări oficiale pentru aplicanți

Imagine principala
start up nation inscriere

Ministerul pentru Mediul de Afaceri vine marți cu o precizare pentru cei care se înscriu în programul Startup Nation 2017, referitoare la calitatea persoanei care completează efectiv în aplicația electronică.

În urma solicitarilor antreprenorilor, cu privire la completarea Anexei 2 - Declarație ajutor de minimis, ministerul face următoarea precizare:

In cazul in care reprezentantul legal al societatii aplicante nu are calitatea de asociat sau actionar, atunci va declara pe proprie raspundere ca asociatul / acționarul intreprinderii al carui reprezentant legal este, a mai avut sau nu aceasta calitate în altă întreprindere mică sau mijlocie care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pe care aplica in cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere”.

1.511 dosare erau depuse de catre firme mici si mijlocii în Programul Start-up Nation 2017, marți, în jurul orei 14.00, în cea de-a șasea zi de înscrieri. Reamintim că sesiunea de înscriere a planurilor de afaceri în programul de ajutor de minimis este programată să dureze până pe 14 iulie 2017, ora 20.00, în aplicația elecronică deschisă pe site-ul oficial aippimm.ro .

În cadrul acestui program, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) înființate după data de 30 ianuarie 2017 ar putea obține fonduri nerambursabile de la stat in valoare e până la 200.000 de lei, pentru investiții, în anumite condiții.

Guvernul a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finanțarea solicitanților din mediul urban, în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, bani care ar urma să fie decontați ulterior de stat de la Uniunea Europeană. De asemenea, pentru firmele din București, Ilfov și mediul rural național sunt credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, însă este necesar ca Guvernul să adopte o rectificare bugeară pentru alocarea efectivă a acestor bani în buget.

Foto: Dreamstime

Consultă mai jos un tutorial video pentru înscrierea în aplicația electronică Startup Nation 2017.

Parallax

Vizualizari
7169
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri