CZ

Start-up Nation: Banca Transilvania, CEC și BCR vor acorda credite-punte în program

Imagine principala
start-up-nation

​Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Comercială Română vor acorda credite-punte firmelor beneficiare în programul Start-up Nation, fiind selectate ca bănci partenere, a anuntat, luni, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Creditele-punte îi vor ajuta pe beneficiarii care le solicită să își acopere cheltuielile curente din programul de finanțare până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei.

”În vederea derulării Programul Start–up Nation, aprobat ca schemă de minimis prin Ordinul Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat cu nr 692/06.06.2017,  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat intenţionează să încheie convenţii de colaborare cu instituţii de credit. Instituţiile de credit interesate de încheierea acestor convenţii au transmis oferte de parteneriat privind colaborarea în vederea implementării Programului Start–up Nation în anul 2017.

În urma analizei ofertelor depuse au fost selectate următoarele instituții de credit:

  • Banca Transilvania
  • CEC Bank
  • Banca Comercială Română”.

Avantajul creditului-punte va fi acela că antreprenorii își vor putea acoperi cheltuielile curente în proiect până la efectuarea celor maximum 3 tranșe de plată din ajutorul nerambursabil maxim de 200.000 de lei.

Cei care vor aplica vor avea acces foarte rapid la bani, nu va trebui să depună nicio garanție personală, iar acest credit-punte va fi folosit între perioada în care ei vor efectua cheltuielile și perioada de certificare și decont și după aceea sumele care le revin și închid practic creditele-punte către partenerul de implementare” - explicat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, vinerea trecută.

Dobânzile și comisionale băncilor, precum și comisionul de garantare a creditului către Fondul Național de garantare vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.

Dobânzile și comisionale maxime la creditul-punte

Statul impune viitoarei bănci partenere o serie de condiții  pentru creditele-punte pe care aceasta le va acorda beneficiarilor care vor avea nevoie să-și asigure astfel cheltuielile până la eliberera tranșelor de ajutor nerambursabil:

  • dobânda la credit: pachet dobândă fixă de maxim 5%/an;
  • comision la credit: max 0,5%, din valoarea creditului;
  • comision de gestiune: max 1% din valoarea creditului – se încasează la efectuarea primei trageri din credit;
  • alte comisioane: max 1% din valoarea creditului - se încasează la efectuarea primei trageri din credit;
  • garanţii: 80% din valoarea creditului garantat  de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) și în completare garantare cu  bunurile achiziţionate în cadrul programului si diferența garantată cu bunurile achiziționate prin Program;
  • perioada de analiză și solutionare a creditului punte maxim 20 zile de la solicitarea creditului.
Parallax

Vizualizari
4220
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri