Claudiu Zamfir

Funcționarii care îți mai cer ștampila vor fi sancționați (ordonanță)

Imagine principala
stampila functionari

Funcționarii și alți angajați ai instituțiilor publice românești care vor mai solicita firmelor să-și pună ștampile pe declarații, cereri sau alte documente vor fi sancționați disciplinar, potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului.

”Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.

Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum și entităților fără personalitate juridică aplicarea ștampilei pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârșită de către persoana din cadrul unei instituții sau autorități publice, constituie abatere disciplinară și atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale", prevede ordonanța de urgență 49/2017, adptată de Guvern și publcată în Monitorul Oficial vineri.

Actul normativ, care urmează să intre în vigoare la finalul lunii iulie, modifică astfel ordonanța 17/2015.

De asemenea, OUG 49/2017 aduce o serie întreagă de modificări în derularea proiectelor europene, atat pentru privați, cât și pentru beneficiarii publici.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, se introduce posibilitatea acordării de prefinanțare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile, respectiv pentru toate proiectele implementate de autorități publice locale și beneficiari privați, indiferent de fondul european care le finanțează.

Noul mecanism reduce presiunea asupra bugetelor proprii ale beneficiarilor și asigură, la nivelul autorităților de management, o gestionare mai eficientă a fondurilor nerambursabile, precum și o mai bună monitorizare a proiectelor finanțate, mai spune sursa citată.

Ordonanța ar urma să aibă un efect direct și asupra implementării proiectelor, prin crearea unui mecanism care motivează beneficiarul să finalizeze lucrările  în termenele asumate, pentru a avea acces la întreaga sumă de prefinanțare.

Înainte de această modificare, era prevăzută posibilitatea acordării de prefinanțare beneficiarilor numai pentru cheltuielile salariale eligibile în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, explică ministerul.

Foto: Dreamstime
Parallax

Vizualizari
21472
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
elena
costache
buna ziua
va pun o intrebare simpla pe baza acestui articol.
fiica mea are mari probleme cu concediul maternal(intrucat a nascut de curand),respectiv societatea la care lucreaza nu ii primeste concediul fara stampila rotunda pe care evident medicul de familie nu o mai pune.
ce poate sa faca in situatia respectiva,fara sa fie minge de ping-pong intre doua societatii.
cu speranta ca vom primi un raspuns cu adevarat veridic va multumesc anticipat.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri