Raluca Abrihan

Snapchat cumpara cu 250 milioane dolari o aplicatie facuta de un startup francez

Imagine principala
zenly

Snapchat, aplicatia construita pe ideea mesajelor care dispar la cateva secunde dupa ce sunt citite, a facut o achizitie importanta. Compania americana a cumparat firma franceza Zenly, dezvoltatoarea unei aplicatii care te ajuta sa iti localizezi prietenii. Valoarea tranzactiei este de peste 250 de milioane de dolari.

Zenly, aplicatie dezvoltata de o companie franceza, este una dintre cele mai populare aplicatii de urmarire si localizare din randul adolescentilor europeni. Tinerii folosesc aceasta aplicatie in special pentru a fi la curent cu petrecerile si locurile de distractie pe care le frecventeaza prietenii lor, noteaza BusinessInsider.com.

Zenly a primit de-a lungul timpului finantari de peste 35 de milioane de dolari din partea unor importanti investitori din Silicon Valley.

Aplicatia dezvoltata de ei va continua sa functioneze independent, dar multe dintre caracteristicile acesteia au fost adoptate, acum, si de Snapchat.

Snapachat este o aplicatie creata in 2011 de catre Evan Spiegel. Recent, startup-ul a fost redenumit Snap, dar numele aplicatiei a ramas Snapchat. Ea nu este foarte cunoscuta in Romania, insa in SUA, compania sustine ca 60% dintre tinerii intre 13 si 34 de ani care detin un smartphone sunt si utilizatori ai aplicatiei.

In luna martie a acestui an Snap s-a listat pe bursa New York. Aceasta a fost evaluata la 24 miliarde dolari. CEO-ul Evan Spiegel (26 de ani), detine 22% din actiuni, in valoare totala de peste 4 miliarde dolari, la fel ca si co-fondatorul Bobby Murphy.

Parallax

Vizualizari
793
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri