Denisa Crăciun

Tehnologia Holoride, startup-ul german care s-a lansat pe incubatorul românilor de la Elrond, în mașinile Audi

Thumbnail

Holoride, un startup german care s-a lansat cu proiectul său crypto, Ride, pe Maiar Launchpad, incubatorul strategic al românilor de la Elrond Network, a anunțat că sistemul său de  divertisment bazat pe realitate virtuală va debuta în iunie pe anumite modele Audi care au, la rândul lor, sistemul MIB 3.

Potrivit TechCrunch, anunțul a fost făcut sămbătă la conferința SXSW de tehnologie, muzică și film din Austin, oraș din Texas.

Odată cu această veste, startup-ul ar putea atrage și mai mult interesul producătorilor de automobile care caută noi modalități de captare a atenției clienților lor. 

Holoride, startup german în care Audi Electronics Venture deține o participație minoritară, a încheiat un perteneriat cu Terranet, o companie IT suedeză care a creat un sistem ce permite senzorilor sistemului VR să obțină și să interpreteze mediul înconjurător într-un mod rapid și cât mai concis.

Sistemul VoxelFlow de la Terranet calculează mișcarea VR pe baza datelor primite de la mașină.

Tehnologia Holoride, implementată în vehiculele Audi, se adaptează la mișcările mașinii, astfel încât imită virajele sau opririle mașinii.

În cazul Audi, conectarea la căștile VR se va face prin wireless și prin Bluetooth Low Energy (BLE).

Conform Holoride și Audi, pasagerii vor putea să colecteze NFT-uri, susținute de rețeaua de blockchain Elrond, în timp ce vizitează lumea virtuală.

Cine este Holoride

Holoride fost fondat în 2018 la Munchen, de Nils Wollny, care este și CEO-ul companiei, Daniel Profendiner și Marcus Kuehne. Potrivit Crunchbase, startup-ul a obținut, în total, investiții în valoare de 12 milioane de euro.

Startup-ul german axat pe realitate virtuală și extended reality își propune să revoluționeze viitorul industriei de divertisment din interiorul autovehiculelor.

Holoride a stabilit deja parteneriate strategice cu Audi, Porsche, Daimler și Ford, cât și cu giganți media precum Universal Pictures, Disney și Discovery Channel.

Parallax

Vizualizari
2592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri