Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Y Combinator finanțează startup-uri care dezvoltă tehnologii anti-coronavirus COVID-19

Thumbnail

Startup-urile din întreaga lume, inclusiv din România, care dezvoltă diverse soluții relevante în lupta împotriva coronavirus COVID-19 pot obține finanțări la acceleratorul de afaceri american Y Combinator.

Y Combinator a lansat la începutul lunii martie o sesiune de înscriere pentru o nouă cohortă de startup-uri din diverse domenii, pe care să le aducă în Silicon Valley, în iunie-august 2020.

Miercuri, 25 martie, acceleratorul de afaceri a actualizat apelul, adăugând acum ca temă și lupta împotriva coronavirusului COVID 19. Inițial, înscrierile erau prevăzute până pe 16 martie, dar acum Y Combinator așteaptă mai departe startup-uri cu idei relevante anti-coronavirus și promite că le va grăbi procesul de selecție și finanțarea printr-o procedură fast-track.

AICI se fac înscrierile la Y Combinator.

În schimb, Y Combinator spune că nu poate să avanseze acum o dată certă la care va finaliza selecția.

Pentru tematica „Responding to COVID-19”, Y Combinator vrea să investească în startup-uri care vin cu soluții pentru:

  • teste/ diagnostice
  • tratamente/ vaccinuri
  • echipamente pentru spitale
  • monitorizare și infrastructură de date.

Pentru a putea participa la programul Y Combinator, antreprenorii români vor trebui să-și facă o firmă în SUA sau Insulele Cayman, iar societatea pe care o au deja în România să devină subsidiară a celei înregistrate în jurisdicția americană.

Mai multe detalii despre celelalte tematici pentru sesiunea Y Combinator, AICI.

Fondat în anul 2005, acceleratorul de afaceri Y Combinator este considerat unul dintre cele mai prolifice din lume, de aici ieșind companii ca Airbnb, Dropbox , RedditCoinbase sau Stripe, care au obținut astfel finanțările de început și au făcut primii pași în lumea business-ului tech.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
705
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri