Claudiu Zamfir

Patronii de magazine din mall-uri, avertizați să negocieze individual chiriile

Thumbnail

Consiliul Concurenței recomandă firmelor care au spații închiriate în mall-uri să-și negocieze independent condițiile contractuale cu proprietarii/administratorii centrelor comerciale.

„Coordonarea comportamentului pe piață sau a prețurilor poate fi sancţionată din perspectiva regulilor de concurenţă naţionale și europene” - avertizează Consiliul Concurenței.

Totuși, firmele mici care au fost afectate de criza generată de pandemia de coronavirus pot apela la un mediator, la asociație sau la un alt terț pentru a le reprezenta interesele în relația cu proprietarii/administratorii centrelor comerciale, dar trebuie să respecte regulile de concurență, mai spune Consiliul.

„Companiile mici care au fost închise și care au înregistrat pierderi în această perioadă, pot fi reprezentate de un intermediar, astfel încât concurenții să nu facă schimb de informații sensibile, cum sunt prețurile, politica comercială etc. În același timp, recomandăm firmelor să ne consulte cu privire la compatibilitatea inițiativelor lor cu legislația în domeniul concurenței” - a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Consiliului Concurenței face aceste precizări după ce o serie de patroni de magazine care funcționau în spații închiriate în mall-uri au anunțat o acțiune de boicot.

Ei au spus că nu își vor redeschide magazinele din centrele comerciale care au continuat să solicite plata integrală a chiriei pentru ultimele luni, în condiţiile în care activitatea comercianților a fost oprită.

Parallax

Vizualizari
777
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri