Claudiu Zamfir

Finanțare de 42 milioane dolari pentru Techstars, accelerator de afaceri în care au crescut și startup-uri românești

Thumbnail

Acceleratorul de afaceri cu prezență globală Techstars, care a acordat finanțări și îndrumare și unor startup-uri românești, a obținut marți o nouă investiție, de 42 de milioane de dolari.

Finanțarea este acordată de un grup de investitori, condus de SVB Financial Group, a anunțat acceleratorul de afaceri american.

Techstars va folosi banii pentru a-și lărgi rețeaua internațională de programe de finanțare  incipientă (seed) pentru startup-uri, pentru organizarea de noi evenimente pentru antreprenori, dar și pentru dezvoltarea studioului său în care vrea să fondeze și să dezvolte propriile afaceri.

Techstars are o componentă de management de investiții în companii, cu un portofoliu de 500 de milioane de dolari, precum și o afacere operațională care se apropie de venituri anuale de 100 de milioane de dolari.

De-a lungul timpului, Techstars a ajutat și startup-uri românești:

  • Planable, un startup creat de trei tineri din Republica Moldova şi lansat la Cluj, a fost acceptat la Techstars Londra și a primit o investiție de 120.000 dolari, în 2017.
  • Tot în 2017, a fost admis la Techstars Dubai startup-ul românesc The Pole Society, care a creat o platformă prin care firmele îşi pot afişa reclamele din birou direct pe panourile stradale.
  • În 2018, TypingDNA, un startup din Oradea care aduce pe piaţă o soluţie de autentificare bazată pe felul în care scriem la calculator, a fost acceptat la Techstars New York.
  • Platforma digitală de recrutare în domeniul medical MEDIjobs și software-ul pentru planificarea și organizarea sesiunilor de training în companii Nifty Learning  au fost selectate la TechStars Berlin, în februarie 2019.

Cele mai apropiate evenimente Techstars Startup Weekend, în Europa, pot fi găsite AICI.

Parallax

Vizualizari
897
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri