Adi Iacob
Două startup-uri românești au fost acceptate în cadrul unui program de accelerare a afacerilor din Berlin. Platforma digitală de recrutare în domeniul medical - MEDIjobs - și software-ul pentru planificarea și organizarea sesiunilor de training în companii- Nifty Learning - au fost selectate din peste 1000 de startup-uri din lume să participe la TechStars Berlin.
Cele două afaceri românești vor primi acces la mentorat, conexiuni globale, oportunitatea de a întâlni potenţiali investitori şi sprijin pentru dezvoltarea şi obţinerea succesului pe alte pieţe din afara României.
Fondat în 2015, MEDIjobs (FOTO - echipa) a fost prezent pe piața românească și, din 2016, a oferit servicii complete de recrutare digitală atât pentru clinici private, cât și pentru spitale și clinici de stat din întreaga țară. Platforma utilizează un algoritm de compatibilitate care recomandă angajatorilor medicali cele mai potrivite profiluri de candidați pentru posturile disponibile.
Companiile pot utiliza platforma pentru a trimite cereri de interviu și pentru a face oferte de angajare finale; astfel, recrutarea este transformată într-o experiență digitală, care este cu peste 30% mai rapidă decât un proces clasic de recrutare, susțin reprezentanții startup-ului.
Platforma MEDIjobs a reușit să adune o comunitate online de peste 25.000 de candidaţi înscrişi, cu o creștere actuală de peste 1000 de utilizatori noi pe lună. Startup-ul are peste 150 de clienți corporate activi. În martie 2018, compania a primit prima sa investiţie externă, la o evaluare de peste 1 milion de euro, din partea dr. Wargha Enayati, preşedinte al Enayati Group.
Nifty Learning este o soluție de tipul SaaS (Software as a Service) care permite administrarea activităților de training pentru companii, traineri freelance sau agenții de training. Utilizatorii își pot crea propria bază de date cu resursele necesare sesiunilor de training, pot administra bugete sau genera sesiuni noi.
Compania a fost creată de doi tineri ieșeni, Letiția Ștefan și Victor Bojică, în 2017. Startup-ul este format din patru specialiști, doi dezvoltatori și doi oameni de vânzări. În urma câștigării premiului pentru cel mai bun pitch la How to Web, Nifty Learning a participat cu un stand de prezentare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018.
De asemenea, la începutul anului trecut, startup-ul din Iași a obținut o investiție de 33.000 de euro de la acceleratorul TBNR (The Best Never Rest), fiind prima afacere finanțată de acesta.