CZ

Patru romani si-au facut o firma in studentie si dupa patru ani au fost premiati de americani

Thumbnail
O firma clujeana care a realizat un soft pentru a face mai distractiva si mai eficienta recuperarea fizica a bolnavilor a fost desemnata Antreprenorul lunii mai 2015 de cartre Ambasada SUA la Bucuresti.

Compania MIRA Rehab a fost infiintata de patru studenti pasionati de tehnologia informatiei dupa ce au participat in 2011 la Imagine Cup, un concurs IT destinat studentilor din intreaga lume, organizat de Microsoft, arata Ambasada Americana, intr-un comunicat remis vineri StartUpCafe.

Impreuna, au proiectat o platforma software care sa faca recuperarea fizica distractiva si comoda pentru pacienti, transformand exercitiile fizice in jocuri video si folosind un senzor extern pentru a urmari si evalua progresul pacientilor.
Ei au vandut, cu succes produsul, in Marea Britanie, unde este folosit de catre National Health Service (NHS) - serviciul public de sanatate din Regat.
"MIRA Rehab si-a folosit succesul pentru a raspunde nevoii de servicii medicale mai bune in Romania, prin infiintarea unui ONG la Cluj, numit Un Zambet cu MIRA, care ofera tratament prin platforma MIRA, insa asigura recuperare gratuita copiilor defavorizati", isi justifica Ambasada SUA optiunea.

"Curajul si energia lor demonstreaza puterea tinerilor romani de a influenta cursul economiei tarii lor. Pe masura ce Romania continua sa se dezvolte, va avea de castigat gratie antreprenorilor care infiinteaza noi companii, le adapteaza si le reformeaza pe cele vechi si conduc tara spre viitor", adauga sursa citata.

Programul Ambasadei intitulat "Antreprenorul lunii" aduce in prim plan persoane si companii care demonstreaza cele mai importante trasaturi ale unui antreprenor.

Un antreprenor vede potentialul existent intr-o idee noua si face un pas indraznet, si adesea riscant, folosindu-si doar capacitatile, perseverenta si curajul pentru a transforma acea idee in realitate, considera Ambasada Americana.
Parallax

Vizualizari
690
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri