Claudiu Zamfir

VIDEO: Un startup spaniol se laudă că face „carne” din plante, la imprimanta 3D

Thumbnail

Un startup spaniol care se laudă că face „carne” din proteină vegetală, la imprimanta 3D, tocmai a primit o finanțare de la un fond de investiții american, relatează, vineri, TechCrunch.com.

Startup-ul Novameat a fost înființat în noiembrie 2018, la Barcelona, de către un om de știință italian, Giuseppe Scionti (32 de ani), doctor în bioinginerie la Universitatea din Granada, Spania. Firma tocmai a primit o finanțare de la fondul de investiții american New Crop Capital, specializat pe startup-uri din domeniul alimentației viitorului, dar nu au fost dezvăluite nici valoarea investiției, nici participația luată de americani în Novameat.

Tânăra firmă a primit sprijin anterior și de la acceleratorul de afaceri european EIT Food, prezent și în România.  

Startup-ul spaniol „printează” la o imprimantă 3D diverse alimente, care seamănă cu bucăți de carne, numai că sunt făcute dintr-o pastă pe bază de proteină vegetală. Costul producerii unei bucăți de „carne” de 100 de grame la Novameat este de 3 dolari, potrivit Business Insider.

Novameat se înscrie într-un curent mai larg al startup-urilor de producție de carne alternativă, care urmăresc să prevină uciderea animalelor și poluarea generată de zootehnie.

De exemplu, în anul 2017, Bill Gates, fondatorul Microsoft, împreună cu miliardarul britanic Richard Branson, a investit în startupul american Memphis Meats, care produce carne pentru consum, prin biotehnologii, fără să fie nevoie de creșerea și sacrificarea animalelor - un nou curent în afacerile alimentare din America. Finanțarea, în care sunt implicați mai mulți investitori, se ridică la 17 milioane de dolari.

 

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1475
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri