Claudiu Zamfir

Ai auzit de Internetul hranei? Se dau fonduri europene de 500.000 Euro fiecare pentru astfel de proiecte

Thumbnail

Antreprenorii și inovatorii români pot obține finanțări de maximum 500.000 de euro fiecare pentru proiecte IT destinate fermelor, prin programul Internet of Food and Farm 2020, susținut de Uniunea Europeană.

Preînscrierile la webinarul programului se fac on-line, AICI, până pe 31 august 2018, iar până pe 30 septembrie se depun propunerile de proiecte pentru finanțare.

Linia de finanțare are o valoare totală de 6 milioane de euro, asigurați din programul de inovare al UE, Horizon 2020. Din acești bani, pot fi finanțate cu 300.000 - 500.000 de euro proiecte de internet of things (IoT) destinate fermelor. Internet of things (internetul obiectelor) este o tehnologie care utilizează internetul pentru a conecta mai multe obiecte din lumea fizică. În agricultură, IoT se folosește deja în mai multe modur, un exemplu fiind agricultura de precizie, cu monitorizarea culturilor cu drone și senzori, pentru optimizarea producției și a resurselor.

Prin proiecte se urmăresc:

  • Dezvoltarea de modele de business IoT pentru ferme și mijloace de asigurare a hranei,
  • Integrarea și reutilizarea tehnologiilor IoT disponibile,
  • Accesibilitatea tehnologiei IoT pentru utilizatori,
  • Sustenabilitatea soluțiior IoT.

Aplicanții privați vor putea primi finanțări de 70% din valoarea proiectului lor, iar aplicanții publici și cei non-proft, 100%.

Proiectele selectate vor primi un avans de 40% din buget. După îndeplnirea satisfăcătoare a primului set de livrabile, se mai plătesc 30%, iar după al doilea set de livrabile restul de 30%.

Criterii de selecție:

  1. Viabilitatea proiectului.
  2. Impactul geografic, transfrontalier.
  3. Impactul de business, planul de afaceri și scalabilitatea.
  4. Impactul tehnologic și standardele.
  5. Impactul privind sustenabilitatea.
  6. Impactul financiar.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 31 octombrie 2018. Până pe 31 decembrie 2018 vor fi semnate contractele de finanțare, iar de la 1 ianuaroe 2019 vor începe proiectele.

Mai multe amănunte, pe site-ul oficial al programului Internet of Food and Farms 2020.

Webinair Open Call 20july2018 Process by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
4797
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri