Adi Iacob

VIDEO Startup-ul anului în România la gala firmelor din IT

Thumbnail

CargoPlanning, un sistem colaborativ, prin care companiile care produc sau comercializează diverse bunuri, își planifică mai ușor și rapid transporturile, împreună cu furnizorii lor de astfel de servicii, a primit premiul pentru startup-ul anului în cadrul Galei ANIS 2018.

 

 

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cele mai bune proiecte din domeniul IT, în cadrul celei de-a patra ediție a galei. 

ANIS vrea să abordeze două obiective strategice în anul 2018, respectiv educaţia şi inovaţia, potrivit lui Teodor Blidăruş, preşedintele asociaţiei.

Aş vrea să spun că în 2018 este pentru prima dată când cineva, şi în speţă ANIS, îşi propune să abordeze un obiectiv strategic pe termen mediu şi lung. Discutăm practic de dublarea numărului de absolvenţi în IT. Acesta este principalul obiectiv pe care noi ni-l propunem. Cred că ne dăm seama cu toţii că este un lucru complicat, este cu bătaie lungă, dar cu toţii ne dăm seama că trebuie să facem lucrul acesta. Nu numai noi, cei din IT, ci toţi cei care de fapt sunt interesaţi de bunăstarea României şi de creşterea României, spune Teodor Blidăruş.

Președintele ANIS doreşte dublarea numărului de startup-uri care sunt membre ale asociației. Teodor Blidăruş a menționat că sunt foarte multe fonduri de investiţii care vin în 2018 în România şi este important ca acestea să aibă în ce să investească.

În acest an, ANIS împlinește 20 de ani de activitate, perioadă în care industria IT a crescut de la circa 200 de milioane de dolari la peste 4 miliarde de euro în 2017.

Tot la gala ANIS s-a lansat oficial și site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei române a Consiliul Uniunii Europene 2019. „Este un portal interactiv care vă permite să participaţi cu ideile pe care le aveţi în a defini temele dumneavoastră de interes, în a defini priorităţile” - a spus Victor Negrescu, minisrrul delegat pentru Afaceri Europene, cel care a lansat site-ul.

În cadrul Galei ANIS 2018 au fost acordate şi premii pentru:

  • Education Program of the Year — câștigat de proiectul Aiming for the olympiad! al Fundaţiei eMAG
  • Client of the year — câștigat de Zitec 
  • R&D Project of the Year — câștigat de proiectul Quick Board al Cornerstone Technologies
  • Software Outsourcing Project of the Year — câștigat de proiectul Adventia al Cornerstone Technologies
  • Software Product of the Year — oferit celor de la Adobe Systems România pentru software-ul Adobe XD
  • CSR Program of the Year — oferit celor de la Zitec pentru programul #1024 
  • Member of the Year — Deutsche Bank Global Technology
  • Company of the Year — Endava

Parallax

Vizualizari
1239
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri