Raluca Abrihan

Firmă românească ce produce purificatoare de apă, câștigătoare în finala Central European Startup Awards (CESA) din Sofia

Thumbnail

Compeţia Central European Startup Awards (CESA) şi-a anunţat câştigătorii finalei ce a avut loc la Sofia, în Buglaria. Categoria ”Cel mai bun startup cu impact social” fost câștigată și în acest an de o firmă din România, SoWat. Startup-ul, fondat de doi medici, produce la Cluj stații de filtrare pentru potabilizarea apei. Iată poveste firmei clujene și lista celorlalți câștigători.

SoWat este un startup fondat de doi medici, Khaled Al Mezayen, un sirian nascut si crescut in Romania, si asociatul lui, doctorul de origine franceza, Pierre Huet. Cei doi lucreaza de mai bine de patru ani la acest proiect -  o statie de filtrare pentru potabilizarea apei, care, in prezent, este produsa in serie la Cluj si care poate ajuta comunitati intregi sa aiba acces la apa potabila, la costuri reduse.

SoWat poate potabiliza orice fel de sursa de apa dulce pentru comunitati de la 500 la 5000 de persoane, mai explica reprezentantul companiei. Mai exact, produce intre 25 si 100 de metri cubi de apa potabila, pe zi.

Citeste aici povestea SOWAT

În competiția Central European Startup Awards (CESA), de la Sofia, au participat startup-uri din: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Serbia, Slovenia, Croația, România și Bulgaria.

Lista câștigătorilor:

Best Acceleration / Incubation Programme: ABC Accelerator (Slovenia)

Investitorul anului: LAUNCHub Ventures (Bulgaria)

Best Coworking Space: Puzl CowOrKing (Bulgaria)

Best AI Startup: Turbine.AI (Ungaria)

Best Social Impact Startup: SoWat (Romania)

Best Biotech Startup: Turbine.AI (Ungaria)

Best FinTech Startup: Bitpanda (Austria)

Best Smart City Solution: Symvaro (Austria)

Founder of the Year: Sara Koslinska (Polonia)

Best Newcomer Startup: EVA Vision (Ungaria)

People’s Choice: Billon (Polonia)

Startup of the Year: Turbine.AI (Ungaria)

Ediția națională a CESA a fost organizată de Impact Hub Cluj-Napoca, partener al Global Startup Awards din 2016. Competiția celebrează realizările și munca asiduă a celor determinați să dea formă inovativă viitorului și să îmbunătățească lumea prin crearea și livrarea de produse și soluții extraordinare.

Anul trecut România a fost reprezentată pe podiumul marilor câștigători din etapa finală a Global Startup Awards, în cadrul ceremoniei desfășurate la Kuala Lumpur, de compania clujeană Mira Rehab, desemnată „Cel mai bun startup cu impact social”.

Următoare ediție a Global Startup Awards va avea loc la Tianjin, în China, în 2018.

Sursa: Eu-startups.com

 

Parallax

Vizualizari
3404
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri