Ovidiu D. Popica

6 luni de accelerare Google pentru startup-uri românești cu aplicații deja active pe piață

Thumbnail

Launchpad Accelerator, un program inițiat de Google pentru startup-urile mature care au deja un produs și vor să învețe cum se pot extinde pe piața globală a deschis înscrierile și în Romania, potrivit unui comunicat oficial.StartupCafe a aflat într-un video-interviu la distanță cu Alexandra Krainska coordonator Google Launchpad ce presupune participarea la accelerator cu ce beneficii și ce fel de startup-uri din Romania se pot înscrie, până pe 2 octombrie 2017, data limită.

Alexandra Krainska coordonator Google Launchpad: Acceleratorul care este deja lansat , este un program global în care acceptăm startup-uri, practic, din toată lumea. 

Programul de accelerare durează șase luni și este destinat startup-urilor aflate într-un stadiu destul de avansat care au deja un produs activ pe piață și doresc să scaleze la nivelul pieței globale.

Orice startup care va fi selectat în final, va avea șansa de a participa – spre finalul lui 2017 - la un bootcamp de două săptămâni, în San Francisco, unde vor avea posibilitatea să întâlnească unii dintre cei mai buni mentori din industrie, de la Google, dar și unii dintre cei mai activi antreprenori în serie.

Thumbnail
Foto: Google Developers

  • Vor fi, de asemenea, mentori din diverse domenii care vor ajuta startup-urile să înțeleagă cum pot depăși obstacolele și provocările extinderii (scalării) pe piața globală

  • După cele două săptămâni petrecute in Silicon Valley (n.r. – pe cheltuiala Google), startup-urile vor primi sprijin local, timp de șase luni, pentru a-și atinge obiectivele stabilite în perioada bootcamp-ului de două săptămâni.

  • Participarea la accelerator le va da și posibilitatea de a rămâne permanent connectați în rețeaua formată din toți participanții de la edițiile anterioare ale programului

  • Participarea este e o bună oportunitate, pentru orice startup, de a fi selectat în acest program care, pentru moment este activ în Cehia și Polonia (n.r. – din această săptămână, se primesc înscrieri și din Romania)

  • Poate participa orice startup care are o aplicație mobilă sau o aplicație web, nu neaparat bazate pe tehnologii de la Google poate fi pur și simplu un startuo de tehnologie.

  • Condiția importantă este ca startup-ul să fie într-o fază avansată de dezvoltare.

  • Programul nu este pentru startup-uri aflate la început de drum care abia identifică piața sau nevoia căreia i se adresează; sunt alte programe sub umbrela Launchpad, mai potrivite pentru aceste cazuri.

  • Launchpad Accelerator este potrivit pentru startup-uri ale căror produse sau aplicații au deja useri, produc deja venituri care își cunosc piața și care se vor să treacă la următorul nivel sporindu-și baza de utilizatori.

Cei care vor să afle mai multe detalii, pot accesa pagina oficială a programului Launchpad Accelerator.

Google va selecta în final 20 de startupuri.

Înscrierea și participarea la program (în caz de selecție) este de tipul equity free adică nu presupune cedarea unei părți din acțiunile startup-ului, pentru acoperirea cheltuielilor, evaluate de Google la 50.000 de dolari în timpul celor șase luni de mentorat, pentru fiecare startup selectat.

Startup-urile pot accesa deja pagina de înscrieri Google launchpad Accelerator și depune aplicațiile până pe 2 octombrie 2017.

Parallax

Vizualizari
837
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri