Raluca Abrihan

Jeff Bezos şi Elon Musk şi-au crescut averile cu 217 miliarde dolari, anul trecut

Thumbnail

Anul trecut, Jeff Bezos, proprietarul Amazon, şi Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, şi-au crescut averile cu circa 217 miliarde de dolari în total, în ciuda crizei aduse de pandemie, scrie BusinessInsider. La ce averi au ajuns cei doi miliardari, aflaţi pe primele două locuri în topul celor mai bogaţi oameni, după ce Musk l-a depăşi pe Bill Gates.

Cel mai bogat om din lume, CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are în prezent o avere de aproximativ 190 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index. În timp ce, fondatorul și CEO-ul Tesla, Elon Musk, ocupă locul al doilea, cu aproximativ 170 de miliarde de dolari, depășindu-l pe Bill Gates, şeful Microsoft, care are o avere de 132 miliarde de dolari, potrivit aceluiaşi index. Pe următoarele locuri se află Bernard Arnault, cu 114 miliarde de dolari şi Mark Zuckerberg, cu 104 miliarde de dolari.

Cea mai rapidă creştere a averii a înregistrat-o Elon Musk, anul trecut, potrivit Bloomberg,iar asta s-a datorat în special creşterii acţiunilor Tesla.

În total, averile celor din top 500 realizat de Bloomberg au crescut cu 1,8 triliarde de dolari în 2020, o creştere cu 31% faţă de anul anterior, cea mai accelerată creştere din ultimii opt ani, potrivit sursei citate.

Bezos, în vârstă de 56 de ani, deține aproximativ 12% din acțiunile Amazon, care reprezintă cea mai mare parte a averii sale. Amazon a înregistrat anul trecut cel mai mare profit din istoria de 26 de ani a companiei

Fosta sa soție, MacKenzie Bezos, în vârstă de 49 de ani, a preluat aproximativ 4% din retailerul cu sediul în Seattle după divorțul de Bezos. Averea ei netă se ridică la 37,1 miliarde de dolari. Jeff Bezos a lansa Amazon în 1994, care a intrat pe piaţă ca magazin online de cărţi şi a ajuns în câţiva ani cel mai mare retailer din lume.

 
 
Parallax

Vizualizari
2147
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri