Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei
Raluca Abrihan

Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei

Thumbnail

Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei, iar acţiunile retailerului au crescut cu 40% în 2020, pe măsură ce Jeff Bezos se pregăteşte să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Amazon a înregistrat în ultimele luni cel mai mare profit din istoria de 26 de ani a companiei în ciuda faptului că investitorii estimau că profiturile vor fi şterse din cauza costurilor impuse de criza sanitară, care se ridică la 4 miliarde de dolari. În schimb, rezultatele după aplicarea impozitelor s-au dublat şi au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce încasările au crescut cu 40% şi au ajuns astfel la 88,9 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

Acţiunile celui mai mare retailer online al planetei au crescut cu peste 60% anul acesta, compania angajând 175.000 de oameni în ultimele luni în condiţiile în care cererea a crescut semnificativ pe fondul crizei generate de coronavirus. În plus, profiturile încasate prin intermediul Amazon Web Services – divizia care se ocupă de cloud computing – au crescut cu 29% până la 10,3 miliarde de dolari.

Averea lui Jeff Bezos ajunsese la un moment dat în luna iulie la 189 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.

Parallax

Vizualizari
1936
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri