Raluca Abrihan

Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei

Thumbnail

Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei, iar acţiunile retailerului au crescut cu 40% în 2020, pe măsură ce Jeff Bezos se pregăteşte să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Amazon a înregistrat în ultimele luni cel mai mare profit din istoria de 26 de ani a companiei în ciuda faptului că investitorii estimau că profiturile vor fi şterse din cauza costurilor impuse de criza sanitară, care se ridică la 4 miliarde de dolari. În schimb, rezultatele după aplicarea impozitelor s-au dublat şi au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce încasările au crescut cu 40% şi au ajuns astfel la 88,9 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

Acţiunile celui mai mare retailer online al planetei au crescut cu peste 60% anul acesta, compania angajând 175.000 de oameni în ultimele luni în condiţiile în care cererea a crescut semnificativ pe fondul crizei generate de coronavirus. În plus, profiturile încasate prin intermediul Amazon Web Services – divizia care se ocupă de cloud computing – au crescut cu 29% până la 10,3 miliarde de dolari.

Averea lui Jeff Bezos ajunsese la un moment dat în luna iulie la 189 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.

Parallax

Vizualizari
2107
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri