Raluca Abrihan

Un om de afaceri francez îl depăşeşte pe Bill Gates în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Thumbnail

Miliardarul francez Bernard Arnault l-a depășit pe Bill Gates (Microsoft) și trece pe locul doi în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume persoană din lume, după Jeff Bezos (Amazon), potrivit Real-Time Billionaires List a revistei americane Forbes, citate de Mediafax.

Omul de afaceri francez a adăugat 2,8 miliarde de dolari averii sale la începutul acestei săptămâni, după ce LVMH, conglomeratul pe care îl conduce, reprezentativ pentru industria luxului, a achiziționat compania americană Tiffany. Averea lui Arnault a crescut cu 2,7%, până la 107,6 miliarde dolari.

Acest lucru îl plasează pe Arnault după fondatorul și CEO-ul Amazon Jeff Bezos, a cărui avere este de 110,5 miliarde de dolari, conform listei.

Gates are, în schimb, o avere netă de 107 miliarde de dolari, arată lista Forbes.

Arnault se situează pe locul 3, după Bezos și Gates, în Indexul miliardarilor al Bloomberg, care estimează averea sa la 103 miliarde de dolari, comparativ cu 110 miliarde de dolari al cofondatorului Microsoft.

Conform clasamentului Bloomberg, care este actualizat la sfârșitul fiecărei zile de tranzacționare din New York, Arnault a adăugat peste 34 de miliarde de dolari la averea personală până în acest an.

În iunie, Arnault a depășit pragul de 100 de miliarde de dolari pentru a deveni a treia cea mai bogată persoană din lume, arată analiza Bloomberg. O lună mai târziu, el l-a depășit temporar Gates atât în ​​clasamentul Bloomberg cât și în cel al Forbes, iar el a trecut pe poziția secundă a Forbes pentru o zi la începutul acestei luni.

Arnault este acționarul majoritar în LVMH, care deține mărcile de lux Louis Vuitton, Christian Dior și Moet & Chandon, care va plăti peste 16 miliarde de dolari pentru Tiffany & Co.

Parallax

Vizualizari
14713
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri