Claudiu Zamfir

10 idei românești dedicate copiilor se luptă pentru 100.000 Euro

Thumbnail

Zece startup-uri românești care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața copiilor se vor lupta pentru premii totale de 100.000 de euro în finala unei competiții, care va avea loc online, pe  15 septembrie.

Cele 10 echipe calificate în finala competiției Innovators for Children sunt:

 

- ARici – Proiectul ARici își propune introducerea în sălile de clasă a unei aplicații bazată pe Realitate Augmentata, având la bază curricula școlară. Este astfel reinventat modul de prezentare a conceptelor în educație, de la text de manual școlar și imagini 2D la un instrument digital, interactiv, de vizualizare în spațiu prin elemente 3D și animații. Aplicația va fi targetată inițial spre clasele 0-4, fiind folosită de către învățători ca material didactic ajutător în predarea lecțiilor.

- Asociatia Help Autism – Proiectul își propune să dezvolte o platformă care să permită transpunerea întregului parcurs terapeutic al copilului cu autism și al familiei acestuia în mediul online. Platforma online interactivă va incorpora un instrument de terapie nou pentru exerciții online pentru programele de analiză comportamentală aplicată, o secțiune care să permită screeningul copiilor, sesiuni de terapie online și integrarea rezultatelor evaluării realizate.

- Brio – Este o soluție de testare standardizată, care poate evalua la materiile Matematică și Română copii de clasele 1-12. Aceasta conține soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Platforma scoate practic evaluarea din zona subiectivă într-una obiectivă, clară, onestă, astfel că nota/scorul Brio este indicator al performanței viitoare a copilului.

- EMOFACE – Este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism. Aplicația conține activități care permit utilizatorului să interacționeze cu avatar-uri 3D expresive, cu obiectivul de a antrena competențe socio-emoționale precum: identificarea expresiilor faciale și a emoțiilor, recunoașterea emoțiilor în funcție de contextul social, imitarea, exprimarea emoțiilor în context, cauzalitatea, gestionarea emoțiilor.

- JSKids – Este un joc web și mobile prin care copiii pot învăța programare web și concepte tehnice într-un mod interactiv. Jocul are o componentă mare de scalabilitate, în primul rând din componenta tehnică și apoi din faptul că domeniul web și Front-End evoluează constant, fiind extrem de vast, întrucât se pot introduce oricând nivele și module noi. Acesta poate fi introdus și ca material ajutător de învățare pentru profesori sau ca activitate pentru after-schools.

- KIDoc – Este prima aplicație de mobil românească adaptată specificului local care vine în sprijinul părinților care au copii diagnosticați cu patologii cronice. Printre funcționalitățile aplicației se numară: calendarul de medicamentație și de vizite medicale, dosar digital centralizat și monitorizarea evoluției indicatorilor afecțiunii.

- Parentool – Este o platformă integrativă care pune la dispoziția părinților tool-urile necesare pentru creșterea și educarea copiilor, începând cu perioada postpartum și până în adolescență. Platforma oferă acces la conținut curatoriat și adaptat nevoilor părinților, serviciu de telemedicină, hărți de monitorizare a evoluției copilului și a părinților, managementul familiei și conectarea cu părinți din comunitatea Parentool.

- Peditel – Aplicație mobilă iOS și Android de telemedicină care integrează modulele de call center, videocall, precum și integrarea cu CRM medical existent pentru managementul pacienților. Aplicația va avea integrat modul de webinar, seminarii medicale video (pastila de sănătate), precum și broșuri informative privind: alăptarea, diversificarea, vaccinarea (inclusiv remindere privind data efectuării acestora), creșterea și dezvoltarea psiho-somatică a copilului.

- REThink – este jocul online care îi ferește pe copii și adolescenți de depresie și anxietate. Jocul terapeutic REThink capitalizează pe componenta de gaming pentru a construi abilități de gestionare a emoțiilor. Acesta este inovativ prin integrarea unor protocoale serioase de prevenție cognitiv-comportamentală, antrenarea abilităților sub formă de joc și prin faptul că a fost testat în studii riguroase în ceea ce privește eficacitatea jocurilor pe calculator, ceea ce reprezintă un avantaj în a face terapia mai atractivă pentru tineri prin promovarea angajamentului în procesul terapeutic.

- Tactile Images – Platforma de e-learning bazată pe Realitate Augmentată Interactivă, dedicată copiilor nevăzători. Acesta introduce un nou tip de planșe: planșele tactile care se autodescriu, ce pot fi explorate independent de către copiii nevăzători, cu ajutorul unei aplicații mobile. Legătura dintre planșa fizică și aplicație se face printr-un cod QR. Platforma conține o bibliotecă a 800 de planșe care se autodescriu și un editor în care părinții și profesorii copiilor nevăzători pot crea planșe tactile personalizate.

- Univrse – Platforma 360 (sau VR) de educație pentru copii și profesori, accesibilă de pe telefon, laptop dar și ochelari VR. În platformă se pot organiza clase virtuale plecând de la conferințe audio-video, dar având ca principal beneficiu mediul 360, ce facilitează afișarea informației într-o manieră modernă și inovatoare. Conținutul prezentat poate fi adaptat după materialul de curs al profesorilor sau poate prezenta diferite concepte educaționale într-o manieră 3D.

Un juriu format din specialiști în educație și business va desemna între 3 și 5 startup-uri ce vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului, au informat organizatorii. într-un comunicat transmis StartupCafe.ro

De asemenea, se oferă acces la spațiile de coworking și comunitatea Impact Hub și o vizită de explorare găzduită de partenerii programului în Basel, Elveția.

Finala din 15 septembrie va fi un eveniment online, unde vor putea fi urmărite în direct prezentările soluțiilor finaliste între orele 17:00-19:00.

Participarea publicului larg la eveniment este gratuită, iar înscrierile se fac pe pagina dedicată – innovatorsforchildren.org. Publicul va putea vota echipa preferată iar aceasta va fi recompensată cu 1.000 de euro.

La competiție s-au înscris în total 130 de echipe.

Innovators for Children este organizată de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar.

Parallax

Vizualizari
669
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri