Claudiu Zamfir

Startup-ul românesc Instant Factoring primește un împrumut european de 1 milion EUR, pentru a finanța firmele românești micro și mici

euro

Startup-ul financiar (fintech) românesc Instant Factoring, înființat în anul 2018, de Cristian Ionescu și Elisa Rusu, primește un împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro) din partea Fondului European de Investiții (FEI), pentru a credita mai departe microîntreprinderile și firmele mici din România. 

Potrivit unui comunicat transmis de FEI redacției StartupCafe.ro, acorul cu Instant Factoring  marchează „prima dată când o companie românească fintech și de factoring primește finanțare InvestEU”, o facilitate a Uniunii Europene care își propune să declanșeze investiții suplimentare de peste 372 de miliarde EUR în total, în Europa, în perioada 2021-2027.

Fintech-ul românesc își va extinde astfel „capacitatea de creditare și pe cea instituțională pentru a sprijini micro și mici companii cu ajutorul FEI”. 

Împrumutul subordonat de la FEI „ajută la creșterea creditării acordate întreprinderilor sub-bancarizate din România” -susține fondul UE de la Luxemburg. 

Instant Factoring este o instituție financiară nebancară și o platformă de factoring fintech care oferă micro și micilor companii acces la finanțare. IFN-ul românesc și-a început operațiunile în 2018 și a crescut semnificativ de atunci, ajutând companiile sub-bancarizate și subdeservite să-și dezvolte afacerile prin soluții financiare 100% digitale.

„Fondurile vor fi folosite pentru a ne extinde capacitatea operațională, pentru a deschide noi sucursale, pentru a ne dezvolta echipa de vânzări și marketing și pentru a investi în tehnologie și software. Acest sprijin ne va permite să creștem capacitatea de creditare și să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea economică a României. Finanțarea reprezintă un pas important în colaborarea noastră cu FEI și deschide calea pentru noi oportunități de creștere și dezvoltare pe termen mediu și lung”- a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

„Prin acordul semnat astăzi, Instant Factoring își va spori atât capacitatea de creditare, cât și capacitatea instituțională de a deservi micro și micile companii din România, contribuind la stimularea creșterii economice în regiune. Odată cu creșterea presiunii asupra resurselor financiare ale UE, provocarea este să ne punem capitalul să funcționeze efectiv și eficient, pentru a ne asigura că sprijinul nostru ajunge la cei mai mici actori din economie”, a spus și  directorul executiv al FEI, Marjut Falkstedt. 

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României. Instant Factoring a câștigat trei ani consecutiv premiul "Cel Mai bun Factoring Digital pentru IMM-uri" din Europa Centrală și de Est, acordat de SME Banking Club Europe.

Un alt startup românesc din domeniul factoring-ului este iFactor

Facturajul sau factoring-ul este un serviciu bancar folosit deja și în România, prin care o firmă care are de încasat facturi vechi de la clienți poate să dispună mai repede de acei bani.

În anul 2020, statul a stimulat acest tip de creditare prin programul național IMM Factor. 

 

Parallax

Vizualizari
310
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri