Claudiu Zamfir

Lecția de franceză: Site unic de redresare a firmelor. Lista câștigătorilor premiilor UE pentru promotorii IMM

Thumbnail

Francezii au făcut un site care oferă un punct unic online, prin care firmele mici și mijlocii (IMM) din țară obțin îndrumare de la asociații de business, să acceseze măsuri de ajutor și să „navigheze” pe la diverse autorități. Portalul a fost premiat, luni, de Comisia Europeană, alături de alte organizații care sprijină antreprenoriatul în Europa.

România nu a avut niciun finalist la Premiile europene pentru promotorii întreprinderilor 2020.

Comisia Europeană și Președinția germană a Consiliului UE au desemnat luni câștigătorii European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2020:

Le portail du rebond. Portalul redresării, din Franța, a câștigat Marele premiu al juriului. Site-ul este realizat de asociații de business care, împreună, ajută antreprenorii aflați în momente dificile. Asociațiile au specializări unice în diferite domenii, permițându-le să acopere întregul lanț valoric, de la eșecul antreprenorial și prevenirea acestuia până la redresarea antreprenorială și promovarea acesteia. Portalul oferă un punct unic de acces online, astfel încât antreprenorii să poată alege asociația care corespunde nevoilor lor de redresare antreprenorială. Asociațiile îi ajută pe antreprenori să „navigheze” către măsurile și autoritățile necesare și să elimine obstacolele din calea redresării lor. Portalul este deschis din 2018 și este cu atât mai util în criza COVID-19.

Open Entrepreneurship (Danemarca) - Premiul pentru promovarea spiritului antreprenorial. Proiectul ajută la stabilirea și menținerea unei cooperări între cercetători, investitori și firme, pentru stimularea creării de startup-uri cu ajutorul cercetării. Până în prezent, proiectul a condus la înființarea a peste 35 de firme, stimulând transferul tehnologic și ieșirea pe piețe.
 
Mobile Workshops, Merkuur OY (Estonia) - Premiul pentru investiții în pregătire antreprenorială. Merkuur a dezvoltat ateliere mobile pentru a introduce tinerii în diferitele profesii, practici de lucru și instrumente din sectoarele prelucrării metalelor și a lemnului. În sălile mobile echipate cu tehnologie modernă, elevii își pot testa abilitățile de inginerie, pot încerca diverse tehnici și instrumente și pot realiza produse interesante. În trei ani, echipa Merkuur a organizat peste 700 de ateliere de știință, tehnologie și inginerie pentru aproximativ 7000 de tineri.

Acceleratorul de afaceri BIND 4.0 (Spania) - Premiul pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Pe StartupCafe.ro, am mai scris despre acest accelerator de business din Țara Bascilor, care a invitat în programul său startup-uri din toată Europa, inclusiv România. Programul BIND sprijină  startup-uri din industrii 4.0: fabricare avansată, energie, sănătate, alimentație. Companii mari din toată lumea sunt invitate la acceleratorul basc, să colaboreze cu startup-urile. Startup-ul Neurolabs, fondat de 3 antreprenori români, la Londra, a beneficiat de sprijinul BIND 4.0.

Bike Value (Portugalia) - Premiul pentru susținerea internaționalizării firmelor. Acest proiect sprijină firmele portugheze care fabrică biciclete să exporte și să intre în legătură cu furnizori de materii prime și componente. De asemenea, Bike Value promovează Portugalia ca destinație de investiții pentru fabricanți de biciclete din toată lumea. Prin această inițiatvă, exportul de biciclete din Portugalia a crescut de la 226 milioane de euro în anul 2011 la 402 milioane de euro în anul 2019.

Greentech.Ruhr (Germania) - Premiul pentru dezvoltarea piețelor verzi și a consumului eficient  de resurse. Rețeaua Greentech.Ruhr aduce împreună companiile locale, instituțiile de învățământ și de cercetare și organismele publice, pentru a promova în continuare potențialul inovator al Bazinului Ruhr în domeniul economiei eco. Rețeaua sprijinină astfel tranziția Bazinului Ruhr de la o regiune minieră la o economie diversificată, cu un grad ridicat de specializare în abordarea provocărilor ecologice.

Social Enterprise (Olanda) - Premiul pentru antreprenoriat responsabil și inclusiv. Este o rețea formată din 405 organizații care promovează antreprenoriatul social în Olanda.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
965
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri