Claudiu Zamfir

Șeful Nvidia: Acum, oricine este programator, datorită inteligenței artificiale

inteligenta artificiala-dreamstime

Acum, oricine poate fi programator, datorită tehnologiilor de inteligență artificială, care sunt capabile să genereze coduri IT la cerere, consideră inginerul taiwanezo-american Jensen Huang, președinte și director (CEO) al companiei Nvidia, cel mai valoros producător de cipuri la nivel mondial.

„Fără îndoială, suntem într-o nouă eră a domeniului computerelor. (...) Bariera de acces la programare este incredibil de joasă. Am închis decalajul digital. Acum, oricine este programator, trebuie doar să-i ceri ceva computerului!” - a declarat, luni, Jensen Huang, cofondator al Nvidia, la salonul IT Computex de la Taipei.

El crede că inteligența artificială (AI) este foarte ușor de folosit de către oricine, iar din acest motiv tehnologia AI are o mare rată de progres. „Va atinge literalmente fiecare industrie” - a mai spus Huang.

Recent, Nvidia a devenit cel mai valoros producător mondial de cipuri, cu o capitalizare bursieră de aproape 1.000 de miliarde de dolari.

Lansate începând din noiembrie 2022, de compania americană OpenAI, tehnologiile de inteligență artificială ChatGPT și modelul care i-a urmat, GPT-4, au fost deja folosite pentru generarea de programe de calculator.

La rândul său, Google a anunțat recent că robotul său conversațional, Bard, va putea fi folosit pentru a genera cod și a rezolva bug-uri din programe, în peste 20 de limbaje de programare, printre care C++, Go, Java, Javascript, Python și Typescript.

Parallax

Vizualizari
7463
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri