Răzvan Tătaru

Revolut ar putea valora peste 37 miliarde EUR

Logoul Revolut pe o clădire

Compania de tehnologie financiară Revolut ar putea valora peste 37 miliarde EUR în urma unei vânzări de acțiuni, potrivit unor surse familiare cu situația, potrivit RTE, care citează FT.

Aplicația colaborează cu firma de servicii financiare Morgan Stanley pentru o vânzare de acțiuni în valoare de 415,7 milioane EUR (500 milioane dolari), inclusiv acțiuni deținute de angajați, ceea ce ar putea face ca Revolut să valoreze peste 37 miliarde EUR (40 miliarde dolari), conform The Irish Times.

Valoarea fintech-ului a fost estimată la 28,1 miliarde EUR (33 miliarde dolari), în urma unei runde de finanțare din 2021, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Revolut a înregistrat un profit de aproape 5 ori mai mic în anul 2022 față de 2021, iar în continuare nu beneficiază de o licență bancară în Marea Britanie, piață în care s-a înființat.

Momentan, aplicația fintech operează ca bancă în Uniunea Europeană, inclusiv în România, având licență bancară în Lituania.

Compania, fondată la Londra de Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO) în anul 2015, spune că are peste 40 milioane clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România.

Urmărește un interviu video realizat de StartupCafe.ro cu Vlad Yatsenko, unul dintre fondatorii Revolut:

Parallax

Vizualizari
425
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri