Denisa Crăciun

Kinderpedia, platformă românească pentru grădinițe, locul 1 la un accelerator pentru startup-uri tech

Thumbnail

Startup-ul românesc Kinderpedia, o soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe construită în România, a câștigat locul 1 la un accelerator pentru startup-urile din tehnologie, la grupa „Startups”, dedicată firmelor cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 500.000 Euro și un milion de Euro.

Kinderpedia, o platformă românească SAAS (software ca serviciu) și o aplicație mobilă pentru ca părinții să interacționeze cu grădinițele și școlile primare, a participat la Acceleratorul InnovX-BCR, iar în urma unui pitch live a câștigat locul 1.

Locul al doilea i-a revenit unui start-up din Canada, WeaveAir, care oferă o soluție hardware și software end-to-end pentru sistemele de distribuție a aerului care previne răspândirea contaminării și infectării aerului din clădiri, iar pe locul al treila s-a situat eCollect (Elveția), un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanțelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI și machine learning.

Toate cele trei start-up-uri vor participa și vor fi prezentate în fața investitorilor și potențialilor parteneri la conferința Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19 - 21 octombrie.

De asemenea, Kinderpedia a primit și un premiu special – Microsoft Special Award – o sesiune de brainstorming cu echipa comercială a Microsoft, în timp ce un alt start-up din România, Invoice Cash, a primit premiul UiPath Special Award (o zi de mentorat în Ui Path Immersion Lab și o întâlnire cu specialiștii UiPath Marketplace).

Tot la categoria premiilor speciale, elvețienii de la eCollect au primit Mindspace Special Award - o lună de campanie de marketing și promovare pe paginile social media ale Mindspace.

În Bootcamp, în grupa Startups, au participat 15 startup-uri, iar dintre acestea, 10 businessuri au trecut de etapa Selection Day și au fost alese să participe la etapele finale ale Acceleratorului.

În urma programului de accelerare au devenit alumni și următoarele startup-uri:

  • Carter (România) – un asistent virtual creat de Xilar Technologies din Timișoara, care oferă soluții de automatizare și sisteme inteligente pentru locuințe și birouri,  reducând în același timp emisiile de CO2 și poluarea.
  • Kids Finance (România) - o soluție completă de educație financiară pentru copii și părinți, axată pe dezvoltarea de obiceiuri financiare sănătoase, într-un mod interactiv.
  • 2Value (România) – o platformă de promovare a IMM-urilor în mass media, creată de compania de PR Tudor Communication.
  • Invoice Cash Group (România) – o platformă de factoring online și o aplicație mobilă, care folosește machine learning, big data și automatizări pentru a achiziții de facturi, semnături digitale, credit scoring sau finanțări.
  • HiO (România) – o soluție ce acoperă nevoile de sisteme digitale, consultanță logistică și sisteme de delivery pentru companiile specializate în livrări.
  • General Systems (Singapore) – o companie de robotică activă în sectorul construcțiilor, ce oferă soluții automate pentru zidărie și logistica materialelor de construcții.
  • Iris Solutions (Bulgaria) – o soluție de Open Banking autorizată de EU pentru bănci și servicii financiare, care integrează conturile de la mai multe bănci, analizează date și procesează plăți.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace și MIT CEE Forum.

Ce este Kinderpedia 

Fondată de 3 antreprenori români cu afaceri în publicitate, Daniel Rogoz (CEO), Evelina Necula și Dorin Ilea, Kinderpedia este o platformă pentru educație, recunoscută în Europa pentru inovație și impact social.

Kinderpedia este o aplicație care ajută profesorii și educatorii să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul administrativ și să își concentreze eforturile către un act educațional superior și personalizat.

Aplicația include funcționalități complete de management al clasei:

  • catalog electronic;
  • prezență;
  • orar;
  • predare video la distanță;
  • modul de teme;
  • librărie de documente.

Kinderpedia oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din școală sau grădiniță. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plată online a taxelor școlare, prin integrarea cu sisteme de plată electronice.

Kinderpedia este o platformă de tip cloud și este disponibilă în 15 limbi. Aceasta funcționează ca aplicație mobilă nativă pentru Android si iOS, atât pentru profesori și manageri, cât și pentru elevi și părinți.

  • Citește și 

Kinderpedia, platformă pentru grădinițe, atrage o investiție de 1,8 milioane Euro

Parallax

Vizualizari
767
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri