Claudiu Zamfir

Investitorul Andrei Pitiș finanțează un startup IT românesc

Thumbnail

Antreprenorul Andrei Pitiș - cunoscut pentru ceasurile inteligente Vector, preluate de americanii de la Fitbit - investește acum într-un nou startup IT românesc.

Mai exact, Simple Capital, vehiculul de investiții fondat de Pitiș, a acordat o finanțare de capital de risc startup-ului DIP Software, în schimbul a 10% din firmă. Părțile nu au dezvăluit suma exactă, dar reprezentanții DIP Software au precizat, pentru StartupCafe.ro, că este o sumă din 5 cifre, adică de ordinul zecilor de mii de euro.

În plus, Andrei Pitiș va acționa ca adviser pentru echipa de management a startup-ului IT,  pentru a accelera dezvoltarea globală.

DIP Software este un startup fondat în 2019 de Radu Cîrstea, Răzvan Pruteanu și Bogdan Niculescu, ce dezvoltă produse și soluții personalizate pentru companii din domeniul  financiar. DIP Software spune că are parteneriate cu clienți din România, Elveția, Luxemburg, și Austria.

„Parteneriatul nostru cu Andrei Pitiș și Simple Capital ne va  duce pe un parcurs de creștere a portofoliului de produse și clienți. Suntem pregătiți pentru o nouă etapă în dezvoltarea suitei de soluții proprietare enterprise, modelate pentru nevoile specifice ale companiilor din domeniul financiar. Targetul nostru pentru următorii 5 ani este să construim un business profitabil și să dublăm cifra de afaceri a companiei în fiecare an. Ne place să credem că suntem mai mult decât furnizori, că suntem partenerii clienților noștri în actualizarea și chiar redefinirea modelului lor de business, cu scopul de a crește compania și respectiv cota de piață”, a spus Radu Cîrstea, CEO al DIP Software, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„Sunt foarte încrezător în capacitatea echipei DIP Software de a proiecta și executa o viziune care să îi transforme în furnizorul preferat de soluții fintech corporate pentru industria financiară, la nivel european, și mă bucur să le fiu alături pe această direcție”, a afirmat Andrei Pitiș, CEO Simple Capital.

Thumbnail

Andrei Pitiș, Radu Cîrstea, Răzvan Pruteanu și Bogdan Niculescu

Simple Capital este un vehicul de investiții private, fondat în 2019 de Andrei Pitiș – antreprenor, investitor și adviser, cu peste 25 de ani de experiență în industria IT din România și SUA. Simple Capital investește în startup-uri de tehnologie cu produse adresate pieței globale.

Fost country manager pe România al companiei americane Ixia, Andrei Pitiș a fondat startup-ul Vector Watch în anul 2013, obținând investiții de la Radu Georgescu (Gecad Ventures, RAV Antivirus) și alți investitori. De asemenea, Pitiș l-a cooptat drept CEO al Vector pe Joe Santana, fost președinte și CEO al producătorului american de ceasuri Timex. Vector Watch a scos pe piață ceasuri smart care aveau o autonomie de funcționare de până la o lună cu o singură încărcare a acumulatorului.

În ianuarie 2017, startup-ul Vector Watch a fost achiziționat de producătorul american de brățări și ceasuri inteligente Fitbit, pentru 15 milioane de dolari. În urma achiziției, Andrei Pitiș a intrat în conducerea centrului de cercetare-dezvoltare de aplicații Fitbit din București, care numără acum cel puțin 230 de IT-iști. Ulterior, Pitiș a plecat de la Fitbit, care avea să fie, la rândul său, cumpărată de Google pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
2106
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
florin70
florin70

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri