Claudiu Zamfir

Înscrieri online 2022: Audi și Techstars caută antreprenori europeni cu idei de afaceri tech pentru mobilitate, să le ofere mentorat și finanțare

Thumbnail

Antreprenorii europeni cu idei de business inovatoare în domeniul mobilității se pot înscrie într-un program de pre-accelerare lansat de gigantul auto german Audi și acceleratorul de afaceri american Techstars, pentru șansa de a primi acces la training, mentorat, conexiuni în industrie și finanțare.

Înscrierile la pre-acceleratorul Audi-Techstars de promovare a inovației în mobilitate se fac pe site-ul Techstars, AICI, în perioada 1 august-1 noiembrie 2022. Sunt așteptați antreprenori individuali din Europa, Orientul Mijlociu sau Africa, ce au deja un startup sau doar o idee inovatoare.

Sunt încurajați să aplice antreprenorii cu idei de business în mobilitate, sănătate, comunitate și nu numai. Programul de pre-accelerare este focalizat pe „idei de afaceri care își propun să îmbunătățească experiența de mobilitate și care oferă utilizatorilor valoare adăugată tangibilă, în viețile lor de zi cu zi”.

Antreprenorii selectați vor fi incluși într-un program de accelerare ce se va derula în perioada ianuarie-martie 2023, la Berlin, în format hibrid (fizic și online).

În cele 3 luni, participanții la program vor primi:

  • o alocație de câte 2.000 de euro pe lună (6.000 euro pe cele 3 luni),
  • sesiuni de mentorat cu specialiști Audi și Techstars,
  • training,
  • networking cu antreprenori similari și cu lideri din industria auto.

De asemenea, antreprenorii care vor termina programul de pre-accelerare vor merge și într-un program de accelerare Audi-Techstars.

Aici vor avea acces, în plus, și la finanțare din partea Audi, pentru dezvoltarea produsului, precum și la mentorat și suport tehnologic. În cele din urmă, startup-urile selectate în programul de accelerare vor avea șansa la o colaborare pe termen lung cu Audi.

Separat de sesiunea de înscrieri la programul de pre-accelerare, începută pe 1 august, startup-urile deja constituite se vor putea înscrie în programul mai avansat, de accelerare, începând cu data de 1 septembrie 2022, tot pe site-ul Techstars.

Fondat în SUA, în Boulder (statul american Colorado), Techstars este unul dintre cele mai mari acceleratoare de startup-uri din lume. Până acum a investit în peste 3.000 de companii, cu o valoare de piață combinată de circa 140 de miliarde de dolari.

De-a lungul timpului, o serie întreagă de startup-uri românești au fost acceptate la diverse programe Techstars:

  • Planable, un startup creat de trei tineri din Republica Moldova şi lansat la Cluj, a fost acceptat la Techstars Londra și a primit o investiție de 120.000 dolari, în 2017.
  • Tot în 2017, a fost admis la Techstars Dubai startup-ul românesc TPS Engage, care a creat o platformă prin care firmele îşi pot afişa reclamele din birou direct pe panourile stradale.
  • În 2018, TypingDNA, un startup din Oradea care aduce pe piaţă o soluţie de autentificare bazată pe felul în care scriem la calculator, a fost acceptat la Techstars New York.
  • Platforma digitală de recrutare în domeniul medical MEDIjobs și software-ul pentru planificarea și organizarea sesiunilor de training în companii Nifty Learning  au fost selectate la TechStars Berlin, în februarie 2019.

Cele mai apropiate evenimente Techstars Startup Weekend, în Europa, pot fi găsite AICI.

Parallax

Vizualizari
1288
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ana-Maria
Udriste
Vedeti ca e TPS Engage, nu TBS.
Claudiu
Zamfir
multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri