Claudiu Zamfir

Înscrieri 2023: Startup-uri tech europene pot obține finanțări de 500.000-1 milion dolari în programul Arc Europe al fondului Sequoia

dolari-computer-dreamstime

Startup-urile europene de tehnologie se pot înscrie online la ediția 2023 a programului de accelerare de business Arc Europe derulat de fondul american de investiții Sequoia Capital, pentru șansa de a participa la sesiuni de training în Marea Britanie și SUA și de a obține investiții de câte 500.000-1 milion de dolari.

Înscrierile la Arc Europe se fac AICI până pe 2 aprilie 2023, ora 23:59 GMT (3 aprilie 2023, ora 1:59 ora României).

Sunt așteptate companii de tehnologie în stadiu incipient de dezvoltare, pre-seed sau seed, cu sediul în Europa.

În urma înscrierilor vor fi selectate în programul Arc Europe 10-15 echipe. Acestea vor putea participa la un program hibrid de 7 săptămâni, în perioada 9 mai - 22 iunie 2023.

În prima săptămână antreprenorii admiși în program vor merge la Londra, în a patra săptămână vor merge într-un alt oraș din Europa, iar în a șaptea săptămână a programului vor trebui să plece în SUA, în Bay Area (în apropiere de San Francisco). În rest, vor fi 4 săptămâni de sesiuni de training online, pe Zoom.

Programul Arc Europe va cuprinde următoarele teme: Outliers (antreprenori excepționali), Clienți, Produs, Vânzări și Marketing, Cultură organizațională, Business, Bend the Arc (prezentarea finală a afacerii).

„Catalizatorul” de business susținut de Sequoia va oferi și investiții de câte 500.000-1 milion de dolari startup-urilor selectate, urmând ca echipele să aibă noi oportunități de finanțare și din partea altor investitori.

Programul Arc a fost lansat de fondul de investiții Sequoia în anul 2022, fiind gestionat de Jess Lee și de românca Luciana Lixandru, care activează în biroul de la Londra al firmei de investiții.

Fondul de investiții american Sequoia Capital este considerat „bunicul” investițiilor  de venture capital din Silicon Valley. Este cunoscut în primul rând pentru investiția de 150.000 de dolari acordată în anul 1978 unui mic startup de calculatoare personale, la vremea aceea,  deschis cu doi ani înainte: Apple. În 1999, un startup „de un an” a primit o investiție, de 25 de milioane de dolari, condusă de Sequoia: Google. Între timp, atât Apple, cât și Google au depășit valoarea de 1000 de miliarde de dolari, capitalizare pe bursă. YouTube, Oracle, WhatsApp au primit și ele finanțări de la legendarul fond de investiții american.

----

Citește și:

Nou fond Sequoia, de 195 milioane dolari, pentru startup-uri IT europene și americane. Luciana Lixandru: E momentul antreprenorilor care doresc să rezolve o problemă

 

Parallax

Vizualizari
2895
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri