Denisa Crăciun

Grupul japonez investitor în Cardano, investiție în startup-ul românesc Humans.ai

Thumbnail

Startup-ul românesc Humans.ai, care dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele de inteligență artificială  și guvernarea lor prin tehnologia blockchain, anunță, luni, parteneriatul cu Next Chymia Consulting HK, unul dintre principalii investitori ai companiei.

Grupul japonez investitor în Cardano, Next Chymia Consulting, este un cunoscut fond de investiții care sprijină întreprinderile comerciale care își propun să revoluționeze industriile lor folosind tehnologia blockchain.

Kenji Sasaki, co-fondatorul Cardano - un ecosistem blockchain dezvoltat  pentru a rula servicii financiare și proiectul din spatele criptomonedei ADA, deține poziția de CEO al Next Chymia Consulting HK, grupul de consultanță blockchain cu sediul în Hong Kong care ajută noile platforme să intre în piaţă.

Astfel, pe lângă startup-ul Humans.ai, Next Chymia Consulting a mai investit în proiecte cunoscute precum Emurgo, PumaPay, Centrality, Paylend și altele.

„Suntem foarte încântați să îi avem pe cei de la Next Chymia Consulting ca parteneri și apreciem investiția lor în companie și sprijinul lor continuu de până acum. Suntem foarte încrezători în ceea ce putem face împreună, ținând cont că echipa Next Chymia Consulting a consiliat companii blockchain renumite din întreaga lume, ajutându-le să obțină adopția în masă și recunoaștere la nivel global”, a spus Sabin Dima, CEO la Humans.ai.

„Tehnologia blockchain a devenit deja un disruptor care a influențat multe modele de afaceri, procese și lanțuri de business. Noi, la Humans.ai, credem că piața AI poate beneficia de cel mai mare impact pozitiv ca urmare a integrării tehnologiei blockchain, ajutând la soluționarea provocărilor legate de control și transparență”, a mai spus Sabin Dima.

Compania Next Chymia Consulting investește în startup-uri inovatoare care contribuie la implementarea și utilizarea tehnologiei blockchain și oferă consultanță în ceea ce privește adoptarea strategică a acestei tehnologii.

Ce face startup-ul românesc Humans.ai

Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de AI și blockchain. Startup-ul a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării Inteligenței Artificiale, cu accent pe synthetic media.

Prin studioul său de creație și prin sistemul de proveniență și responsabilitate bazat pe token, Humans.ai asigură că toate contribuțiile sunt răsplătite în mod echitabil și că fiecare AI este controlat pe termen lung.

Humans.ai integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicații sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât și date.

Focusul inițial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii și gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezența fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conținut audio și video de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale.

Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul preferat de la Hollywood sau o producție video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI.

----

Citește și:

Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din Emiratele Arabe Unite

Parallax

Vizualizari
2280
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri