Denisa Crăciun

Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din Emiratele Arabe Unite

Thumbnail

Startup-ul românesc Humans.ai, care dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele de inteligență artificială  și guvernarea lor prin tehnologia blockchain, pătrunde pe piața din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din EAU după ce a încheiat un parteneriat cu Deca4, studio de consultanță specializată în blockchain, cu sediul în Dubai.

„Împreună cu echipa Deca4, Humans.ai va sprijini implementarea și dezvoltarea de soluții pentru startup-urile și companiile de tehnologie care doresc să implementeze capabilități de inteligență artificială și inovații precum synthetic media sau media generată de inteligența artificială - în special programe care se bazează pe inteligența artificială și învățarea automată, oferite de Humans.ai”, a transmis, miercuri, startup-ul într-un comunicat către StartupCafe.ro.

Deca4 este o companie de consultanță în domeniul blockchain și al tokenizării, cu focus pe furnizarea celor mai bune practici pentru a ajuta companiile din regiune în implementarea noilor tehnologii, precum și alte forme de consultanță financiară și juridică în dezvoltarea afacerilor clienților săi.

Deca4 oferă consultanță startup-urilor, corporațiilor, guvernelor și altor organizații cu privire la utilizarea tehnologiei registrelor distribuite (en: distributed ledger technology) și a blockchain pentru a-și transforma afacerile și pentru a profita de cele mai mari oportunități.

„Înțelegerea noastră unică a pieței și abordarea bazată pe cercetare, împreună cu rețeaua noastră extinsă din industrie, ne-au transformat într-un partener fundamental al proiectelor de renume mondial cu care lucrăm. În timp ce expertiza noastră acoperă domeniile juridic, tehnic, economic și creativ, accentul pus pe noile tehnologii a stat la baza deciziei noastre de a ne asocia cu echipa de la Humans.ai, care dezvoltă inovații revoluționare în spațiul AI și synthetic media”, a spus Mohammed Mahfoudh, CEO la Deca4.

De cealaltă parte, Sabin Dima, co-fondator și CEO la Humans.ai, spune că „suntem foarte încântați de parteneriatul nostru cu Deca4 și de facilitarea accesului la tehnologia noastră pentru companiile din Emiratele Arabe Unite și nu numai. Ne aflăm într-un punct de cotitură în ceea ce privește puterea inteligenței artificială, iar inovațiile care vor veni în curând vor schimba modul în care interacționăm cu platformele de comunicare, de divertisment, serviciile bancare și multe alte industrii. Pentru început, în cadrul Humans.ai, synthetic media este prima care intră în această nouă eră tehnologică. Noi creăm tehnologia, modelul de interacțiune și economia din jurul media bazate pe inteligență artificială. În continuare, ne vom deschide ecosistemul către media și streaming, marketing și publicitate, comerț electronic, educație și alte I.A. specifice”.

De exemplu, agenții de marketing pot utiliza instrumente de inteligență artificială pentru a analiza și manipula vocea atunci când interacționează cu clienții, pentru a evalua comportamentul și sentimentul utilizatorilor pentru a genera oferte mai relevante sau pentru a personaliza experiența de utilizare a unui produs sau serviciu. Se poate modifica aspectul persoanelor pentru a evita prejudecățile (de exemplu, crearea de avatare online neutre pentru a evita discriminarea pe criterii de sex, rasă, vârstă și alte tipuri de discriminare), susține startup-ul românesc.

Ce este Humans.ai

Humans.ai este o platformă care integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicații sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât și date.

Focusul inițial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii și gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezența fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conținut audio și video de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producție video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI.

Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de AI și blockchain. Compania a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării Inteligenței Artificiale, cu accent pe synthetic media. Prin studioul său de creație și prin sistemul de proveniență și responsabilitate bazat pe token, Humans.ai asigură că toate contribuțiile sunt răsplătite în mod echitabil și că fiecare AI este controlat pe termen lung.

Parallax

Vizualizari
2636
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri