Claudiu Zamfir

Fondul Sequoia face înscrieri în programul de finanțare și training Arc 2024 pentru startup-uri

aplica-dreamstime.jpg

Fondul de investiții american Sequoia, la care activează ca parteneră și românca Luciana Lixandru, a deschis sesiunea de înscrieri online la programul său de accelerare Arc 2024, destinat antreprenorilor care au startup-uri de tehnologie înregistrate în Europa și Americi.

Înscrierile se fac AICI, până pe 25 februarie, ora 23:59 PT (Pacific time), adică 26 februarie, ora 9.59, ora României, pentru programul de primăvară.

Aproximativ 10-15 startup-uri vor fi selectate pentru programul Arc Spring '24 care urmează să aibă loc în perioada 22 aprilie-5 iunie 2024.

La vară se va deschide o nouă sesiune de înscrieri, în urma căreia se va selecta o altă cohortă de 10-15 startup-uri, pentru programul Arc de toamnă, care urmează să se desfășoare în perioada 30 septembrie-13 noiembrie 2024.

Se caută startup-uri aflate în stadiu incipient de dezvoltare. „Poți veni la noi cu o idee și fără nicio line de cod sau doar cu un site MVP (minimum viable product)” - spune Sequoia.

Firmele care vor fi invitate la Arc vor primi finanțări seed și pre-seed din partea fondului de investiții Sequoia, precum și sesiuni de training. Printre speakerii anunțați se numără miliardarul Sebastian Siemiatkowski, fondatorul „unicornului” suedez Klarna, Kevin Systrom, cofondator al Instagram, precum și Nolan Bushnell, cofondator al Atari.

Fondul de investiții american Sequoia Capital este considerat „bunicul” investițiilor  de venture capital din Silicon Valley. Este cunoscut în primul rând pentru investiția de 150.000 de dolari acordată în anul 1978 unui mic startup de calculatoare personale, la vremea aceea,  deschis cu doi ani înainte: Apple. În 1999, un startup „de un an” a primit o investiție, de 25 de milioane de dolari, condusă de Sequoia: Google. Între timp, atât Apple, cât și Google au depășit valoarea de 1000 de miliarde de dolari, capitalizare pe bursă. YouTube, Oracle, WhatsApp au primit și ele finanțări de la legendarul fond de investiții american.

----

Citește și:

Nou fond Sequoia, de 195 milioane dolari, pentru startup-uri IT europene și americane. Luciana Lixandru: E momentul antreprenorilor care doresc să rezolve o problemă

Parallax

Vizualizari
1739
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri