Denisa Crăciun

Fondul Neogen Capital și SeedBlink investesc într-un startup din Grecia

Thumbnail

Un startup din Grecia, care a făcut o platformă de investiții în apartamente, a obținut o finanțare de 2 milioane de euro într-o rundă de investiții condusă de fondul de capital de risc Neogen Capital, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, la care au mai participat Seedblink, platforma românească de crowdfunding, și alți investitori îngeri.

Protio, cu sediul în Grecia, este un startup fondat în 2021 de Antonios Fiorakis, CEO-ul companiei, care a lansat o platformă tech după modelul „rebuild-to-rent”.

Practic, startup-ul modernizează apartamentele vechi din Grecia cu ajutorul unor tehnologii avansate, în așa fel încât să fie eficiente din punct de vedere energetic, conform Tech.eu.

Acum, cu noua investiție obținută, startup-ul susține că vrea să stimuleze industria imobiliară din Grecia.

La runda de finanțare actuală au mai participat și Lars Rasmussen, investitor înger și co-fondator Google Maps, fondul de investiții Genesis Ventures și alți 20 de angel investors din Grecia, Germania, Eleveția și India, potrivit unui anunț făcut pe pagina de LinkedIn a companiei.

Firma spune că proprietarii pot primi imediat și gratuit o evaluare online a apartamentului lor, în 24 de ore. 

Soluția startup-ului îi ajută, practic, pe proprietari să își pună spre închieiere locuința într-un mod mult mai ușor. După evaluare, startup-ul susține că se ocupă și de colectarea documentelor de închiriere pentru persoana care a apelat la acest serviciu și mai apoi este nevoie doar de o confirmare.

Despre acest tip de afacere, Călin Fusu, partener Neogen Capital, spune că „are o amprentă socio-economică și este atât de promițătoare pentru viitorul Atenei și al orașelor din întreaga lume. Protio este prima noastră investiție din Grecia și suntem încântați să întâlnim o echipă atât de puternică, ce va oferi un viitor nou pentru industria de real estate”, conform Tech.eu.

În România, fondul Neogen Capital a mai investit în startup-uri ca Metabeta sau MissionCritical.

De cealaltă parte, la începutul acestui an, platforma europeană de investiții pentru startup-uri tech SeedBlink anunța că și-a deschis un birou în Atena, Grecia și vrea să își accelereze expansiunea în Europa în 2022.

Parallax

Vizualizari
341
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri