Raluca Abrihan

Omul de afaceri Călin Fusu, fondatorul BestJobs, investește jumătate de milion de euro într-o platformă care intermediază sesiuni online cu specialiști

Thumbnail

Fondul de investiții Neogen Capital, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, investește 500.000 euro în dezvoltarea serviciului Avocado.red, o platformă integrată care conectează utilizatorii cu specialiști din diferite domenii, precum terapeuți, avocați sau life coaches.

Dezvoltarea platformei a început din august 2019, iar anul acesta a fost extinsă echipa operațională și au fost consolidate tipurile de servicii oferite.

În prezent, pe Avocado sunt disponibile servicii de life & business coaching, consultanță legală sau psihoterapie, urmând ca în perioada următoare platforma să găzduiască și alte tipuri de experți, precum mentori de business, consultanți de marketing sau nutriționiști.

“La Neogen Capital, investim doar în ce ne pricepem şi proiectele sunt în general marketplace-uri în ultima perioadă, categorie din care face parte și Avocado, pentru că acoperă servicii oferite cu ajutorul unor freelanceri și consultanți. Bariera digital-nedigital este din ce în ce mai subţire, ceea ce înseamnă că tehnologia aduce mai ușor la îndemâna oamenilor diferite servicii pe care în mod tradițional nu le puteau accesa în sfera digitală”, declară Călin Fusu, antreprenor și fondatorul platformei de recrutare Bestjobs și al Grupului Neogen.

Platforma Avocado.red se adresează atât persoanelor care au nevoie de un specialist, cât și companiilor care vor să ofere astfel de abonamente angajaților, ca beneficiu extra salarial. “Atât pe plan personal, cât și de business, fiecare dintre noi se întâlnește la un moment dat cu provocări și nesiguranță. Un specialist bun este acel partener care ne asistă să găsim soluții numai bune de pus în practică. La Avocado, visul nostru este să aducem consultanții specializați mai aproape de oameni și să doborâm barierele geografice, prin puterea tehnologiei”, declară Annemarie Fabian, Business Manager Avocado, cu experiență amplă în imobiliare, business și servicii de learning.

Platforma Avocado oferă servicii de life & business coaching încă din decembrie 2019, având în prezent peste 50 de specialiști în life coaching și peste 200 de sesiuni de coaching individual realizate, iar serviciile de consultanță legală și psihoterapie sunt disponibile din 15 iunie.

Nevoia pentru astfel de servicii există deja de mai multă vreme în piața din România, urmând modele deja testate și validate pe plan internațional, și a fost accentuată în contextul epidemiei de Covid-19. “Am ales Avocado pentru că ni s-a părut un tool nou pe piață, de viitor și de mare ajutor în aceste vremuri. Pentru noi a fost important că am dat acest instrument unei echipe întregi pentru a sprijini și obiective comune, de echipă, pe lângă cele individuale. Coach-ii sunt profesioniști, au experiență și se descurcă bine în mediul online. E un instrument foarte bun și potrivit pentru echipele care lucrează remote sau pentru echipe din țară”, spune Alexandra Sucioaia, Senior Learning Architect Carrefour România, companie care folosește deja serviciile Avocado de la începutul acestui an.

Startup-ul Avocado.red se concentrează momentan pe piața din România, însă are deja câțiva specialiști internaționali care pot fi accesați pe platformă. În planurile de viitor intră însă și extinderea la nivel european, au mai spus reprezentanţii startupului.

Parallax

Vizualizari
2647
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri